Κατηγορίες
Διάφορα

Μόλις 10% των μαθητών συμμετείχαν στα rapid tests σε σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης-Δικηγόρος σταμάτησε τη διαδικασία σε δημοτικό σχολείο

Αρνητικοί ήταν οι περισσότεροι γονείς στα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης στη διεξαγωγή rapid tests από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos.gr μόλις το 1/10 των μαθητών συμμετείχε στη διαδικασία, οπότε και τα δείγματα δεν είναι αντιπροσωπευτικά. Θυμίζουμε ότι η Π.Ε. Κοζάνης που μπήκε πρώτη σε επίπεδο 4 και κοκκίνισε διαμαρτυρόταν για τη λειτουργία των σχολείων και τώρα γυρνά την πλάτη σε δωρεάν τεστ στους μαθητές.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε τεστ στο 18ο δημοτικό σχολείο Κοζάνης, το 6ο δημοτικό σχολείο Πτολεμαΐδας, το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης , το 2ο ΕΠΑΛ Κοζάνης και το 1ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς .Τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στο 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς, το 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, το 3ο ΓΕΛ Καστοριάς, το 3ο δημοτικό σχολείο Σιάτιστας το Βαλταδώρειο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης και Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Για όσα παιδιά και καθηγητές από τα σχολεία της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Σιάτιστας και της Καστοριάς βρεθούν θετικοί στο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν με PCR. Παρά τις αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες που επιλέχτηκαν για τη δειγματοληψία με την πρότερη έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων το κλίμα ήταν αρνητικό.

Μάλιστα στο 18ο δημοτικό Κοζάνης παρακωλύθηκε το έργο στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τελικά δεν έγινε τα τεστ ούτε στους 34 από τους 491 μαθητές που δήλωσαν θετικοί. Ο διευθυντής κάτω από συνθήκες πίεσης δεν επέτρεψε τη συνέχεια της διαδικασίας. Συγκεκριμένα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Κοζάνης και όχι του δημοτικού έκανε παρέμβαση στο διευθυντή του 18ου δημοτικού σχολείου Κοζάνης και μετά από την επικοινωνία δεν προχώρησαν τα τεστ.

Πρόκειται για την κα Σαλώμη Θεοφύλακτου, δικηγόρο, αδελφή του Γιάννη Θεοφύλακτου, πρώην βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Κοζάνης, η οποία αν και έχει παιδιά στο γυμνάσιο(απόφοιτους του 18ου δημοτικού σχολείου), κατάφερε να σταματήσει τη διαδικασία ζητώντας από τους αρμόδιους να γίνει πιο πλήρης ενημέρωση στους συλλόγους γονέων .Η ίδια μιλώντας στο prlogos θεώρησε πολύ γρήγορη τη διαδικασία χωρίς σωστή ενημέρωση. «Τι θα βγω αύριο να πως στους γονείς αν έρθουν στο 3ο Γυμνάσιο» διερωτήθηκε. Βέβαια πληροφορίες θέλουν την ίδια να διατηρεί τις αμφιβολίες της για την αξιοπιστία των τεστ και την εν γένει αντιμετώπιση της κατάστασης .

Βέβαια η καχυποψία στα rapid tests εκφράστηκε μέσα από την χαμηλή συμμετοχή και προφανώς δεν αφορά ένα μεμονωμένο περιστατικό. 34 στους 491 μαθητές συμμετείχαν στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, ποσοστό κάτω του 10%. Αυτή είναι η εικόνα σε ένα νομό που πασχίζει να βγει από το κόκκινο και αρνείται να συμβάλει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη λειτουργία ή όχι των σχολείων σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, όπως η Π.Ε. Κοζάνης.

Πάντως από τα 228 τεστ της ημέρας, δεν βγήκε κανένα θετικό…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected