Super League 1

“Λαχτάρισε” στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, πήρε τη νίκη στο τέλος με Νινούα και Τσόλακ

Με τον πρωτοεμφανιζόμενο Νίκα Νινούα να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 88′, ο ΠΑΟΚ “ξεκλείδωσε” την άμυνα του Παναιτωλικού και έφυγε από το Αγρίνιο με το πολύτιμο τρίποντο. Πρώτο γκολ και από τον Τσόλακ.

Με την… αύρα του Πάμπλο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο επικρατώντας 3-1. Ο Δικέφαλος στο ντεμπούτο του Ουρουγουανού στον πάγκο, στη μετά Φερέιρα εποχή, ήταν εξαιρετικός και μολονότι κινδύνευσε με γκέλα χάρη σε ένα… αχρείαστο πέναλτι, δεν έχασε την ψυχραιμία του, κυνήγησε το γκολ ορθολογικά μέχρι το φινάλε και δικαιώθηκε πανηγυρίζοντας την πρώτη του εφετινή εκτός έδρας νίκη. Παράλληλα, παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα, ενώ βελτίωσε ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική του θέση. Τα γκολ για τον ΠΑΟΚ ο Σβιντέρσκι, ο Νινούα με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ και με πέναλτι ο Τσόλακ, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο γεμάτος αποφασιστικότητα και πάθος για να σκοράρει. Κι αφού απείλησε τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις με Βαρέλα στο 4′, με Μουργκ στο 13′ και με Τζόλη στο 17′, στο 18′ κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ. Ο Σβαμπ σέντραρε στο ύψος του πέναλτι κι ο Σβιντέρσκι με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού (0-1).

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οπότε ο Δικέφαλος είχε ήδη επτά τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή την ώρα που ο Παναιτωλικός δεν είχε καταγράψει ακόμη προσπάθεια στα καρέ του ΠΑΟΚ. Μάλιστα στο 26′ ο Σβιντέρσκι δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ σε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία.

Κι αντί ο ΠΑΟΚ να πάρει διαφορά ασφαλείας, ο Παναιτωλικός έφερε το ματς στα ίσια. Σε μια ανύποπτη φάση στο 53′, η ομάδα του Αγρινίου κέρδισε πέναλτι έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα του Ινγκασον εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παίκτης που το κέρδισε και δεν έκανε λάθος. Ο Αριγίμπι έστειλε την μπάλα στην απέναντι πλευρά από εκεί που έπεσε ο Ζίβκοβιτς ισοφαρίζοντας 1-1.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε με… μανία το γκολ, το οποίο άγγιξε στο 82′ αρχικά με σουτ του Ζίβκοβιτς και κοντινό πλασέ του Τσόλακ. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ο Κνετ αντέδρασε εξαιρετικά. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού ωστόσο νικήθηκε στο 88′ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Νινούα, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα. Ο Γεωργιανός εκτέλεσε… μαγικά και πέτυχε το πολύτιμο γκολ για τον Δικέφαλο.

Και η νίκη του ΠΑΟΚ πήρε διαστάσεις θριάμβου στο φινάλε. Στο 93′ ο Μουργκ πάσαρε στον Ζίβκοβιτς που σούταρε. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καρασαλίδη και ο Τζήλος έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσόλακ ο οποίος ευστόχησε γράφοντας το τελικό 1-3 για τον Δικέφαλο.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Κνετ, Λιάβας Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Βάντερσον, Ντάλσιο, Ντίας (70′ Τσιγγάρας), Μεντόσα (79′ Αλβαρες), Αριγίμπι, Γιακόλις (79′ Αζάντι), Βέργος (63′ Ντουάρτε).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (82′ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί (82′ Νινούα), Σβαμπ (66′ Εσίτι), Μουργκ, Τζόλης (61′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (66′ Τσόλακ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected