Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Η Εθνική δεν έχασε ποτέ από τη Σλοβενία στον όμιλο αλλά βγήκε δεύτερη

Ισόπαλο 0-0 για την Εθνική μας ομάδα πριν λίγο στη Ριζούπολη και με το αποτέλεσμα αυτό τερματίζει στη δεύτερη θέση τoυ τρίτου ομίλου της League C και δεν καταφέρνει να κερδίσει την άνοδο. Δεν ηττήθηκε στα δύο παιχνίδια από τη Σλοβενία αλλά η ισοπαλία με το Κόσοβο αποδείχτηκε τελικά καθοριστική.

Η ομάδα του Φαν τ’ Σχιπ ήταν καλύτερη σε όλο το 90λεπτο, είχε τις κλασικές ευκαιρίες για γκολ αλλά τελικά η Σλοβενία κράτησε το μηδέν και μαζί την άνοδο στη League B.

Οι παίκτες του Φαν’τ Σιπ πάλεψαν για παραπάνω από 90 λεπτά, είχαν πολλές ευκαιρίες, όμως τις σπατάλησαν όλες, με μερίδιο και στον Όμπλακ, που πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στο κόσμο.

Οι Σλοβένοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του αγώνα, αλλά πήραν αυτό για το οποίο ήρθαν στην Αθήνα. Να μην χάσουν και να κρατήσουν την βαθμολογική διαφορά, πέρνοντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Η Ελλάδα ξεκίνησε την αναμέτρηση από την 2η θέση, με μόνο στόχο τη νίκη. Οι τρεις βαθμοί, όμως, δεν φέρνουν μόνο την πρωτιά του ομίλου, την άνοδο στην League B του Nations League και τις όποιες ελπίδες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και την παρουσία στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει των προκριματικών της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο δυνατά και πιέζοντας ψηλά. Οι διεθνείς μας ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Ο Μπακασέτας έπιασε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω, στο 4′.

Άμεσα, η Εθνική βρήκε μία πολύ καλύτερη ευκαιρία, όμως ο Λημνιός, από πολύ πλεονεκτική θέση, έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Όμπλακ, στο 5ο λεπτό.

Το σύνολο του Φαν’τ Σιπ δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 14′, ο Τσιμίκας έκανε σέντρα ακριβείας για τον Γιακουμάκη, και η κεφαλιά του, αφού κόντραρε, πέρασε πάνω από την εστία του κίπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Σλοβενία μπορεί να πίεζε ψηλά και να έκλεινε καλά τις γραμμές, όμως δεν έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Βλαχοδήμου.

Ακολούθησε ακόμα μία πολύ καλή στιγμή στο 30′ με σκαστή κεφαλιά του Φορτούνη, η οποία νίκησε τον Όμπλακ, όμως έσωσαν στην γραμμή οι φιλοξενούμενοι.

Το ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να συνεχίζει να ελέγχει το ρυθμό και να είναι η μόνη που δημιουργεί φάσεις. Ένα σουτ του Φορτούνη λίγο έξω από την περιοχή βρήκε στα σώματα και ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην εκκίνηση του δευτέρου 45λεπτου, καθώς διέκρινε κανείς ότι οι γηπεδούχοι θέλουν περισσότερο τη νίκη.

Ο Φορτούνης είχε σημαντική ευκαιρία να βγάλει τετ α τετ τον Παυλίδη μετά από κλέψιμο του Ζέκα, όμως η κάθετη του ήταν δυνατή και ο Όμπλακ πρόλαβε να μαζέψει στο 51ο λεπτό.

Παρά την γρήγορη απειλή με την πίεση ψηλά, η Εθνική δεν ήταν το ίδιο καλή όπως στο πρώτο μέρος και οι παίκτες του Κεκ ισορρόπησαν το ματς.

Ο Όμπλακ έδειξε την τρομερή ποιότητα του στο 66′, όταν έβγαλε σε κόρνερ ένα εκπληκτικό σουτ του Μπακασέτα από μακρινή απόσταση.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79′ Μασούρας), Τσιμίκας (90′ Κυριακόπουλος), Ζέκα (67′ Τζόλης), Κουρμπέλης, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46′ Παυλίδης)

Σλοβενία (Κεκ): Όμπλακ, Μπάλκοβετς, Μεβλίγια, Μπλάζιτς, Στογιάνοβιτς, Μπόχαρ (67′ Βέρμπιτς), Κούρτιτς, Μπίγιολ (77′ Βέτριχ), Λόβριτς, Βούκισιτς (77′ Σπόραρ), Ίλισιτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected