Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Τα νέα οικονομικά μέτρα : Στους δικαιούχους του ΚΕΑ η έκτακτη ενίσχυση για τον μήνα Δεκέμβρη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ενημέρωση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, οι οποίοι ανέλυσαν τα οικονομικά μέτρα μέχρι τέλος του Δεκέμβρη.

Όσον αφορά την έκτακτη ενίσχυση, αυτή θα αφορά τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) οι οποίοι και θα λάβουν τον επόμενο μήνα το διπλάσιο ποσό από αυτό που λαμβάνουν μηνιαίως μέχρι στιγμής, χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια αίτηση.

Εκτός αυτού και όσον αφορά τους εργαζόμενους που πλήττονται από την αναστολή της επιχείρησης που εργάζονται, θα λάβουν 800€, ενώ ταυτόχρονα καλύπτονται όλες οι ασφαλιστές εισφορές. Αναστέλλονται επίσης οι ρυθμιζόμενες φορολογικές οφειλές αυτών, ενώ δικαιούνται μείωση κατά 40% στο ενοίκιο τους.

Την ίδια ώρα, οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει τις αναστολές πληρωμής τραπεζικών δανείων ενώ όπως ανέφερε ο Υπουργός αφαιρούν το ποσό που αναλογεί στην κρατική επιδότηση.

Για τις επιχειρήσεις, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής ΦΠΑ αλλά και δόσεων φορολογικών οφειλών, όπως επίσης και υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40%, ενώ όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνουν ακίνητα σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα, το μισό ποσό θα τους καταβληθεί άμεσα.

Προβλέπεται επίσης αναστολής πληρωμής επιταγών που λήγουν μέχρι 31/12 κατά 75 ημέρες.

Όσον αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, ο Υπουργός τόνισε πως διευρύεται η λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, με την προσθήκη ατομικών επιχειρήσεων που δεν έχουν ταμειακή μηχανή αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Εντάσσονται επίσης οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον Ιανό, όπως επίσης και αυτές που είχαν θετικά έσοδα βάσει τζίρου τον μήνα Ιούλιο και Αύγουστο.

Σημειώνεται πως δεν επιστρέφεται το 50% του ποσού, αρκεί να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων έως τον Μάρτιο του 2021.

Η πλατφόρμα με το ακριβές ποσό που δικαιούται η επιχείρηση, θα παραμείνει ανοιχτή έως 30/11, ενώ η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 θα δοθεί τον μήνα Δεκέμβριο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected