Κατηγορίες
Διάφορα

Οι τραγικές εικόνες με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ από το Νοσοκομείο Κιλκίς και η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων (photos)

«Aγριεύει» η κατάσταση από την εξάπλωση της πανδημίας και στον νομό μας, καθώς αυξάνει ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του νέου Covid-19, και μάλιστα σε ανθρώπους ηλικίας κάτω των εβδομήντα ετών.

Καταρρίπτεται, δυστυχώς, με τον πλέον θλιβερό και δυσάρεστο τρόπο και ο τελευταίος μύθος «περί μη υπάρξεως γνωστών σε εμάς θυμάτων», όσων εξακολουθούν ανεύθυνα, επικίνδυνα και πεισματικά να αρνούνται την ζοφερή κατάσταση, που βιώνουμε λόγω του ξεσπάσματος του δευτέρου «κύματος» της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Όπως αναφέρει ο Μαχητής Κιλκίς, πλέον τα περιστατικά θυμάτων λόγω επιπλοκών, που προκαλεί στην υγεία ο Covid-19, είναι ολοένα και περισσότερα και συνάμα πολύ γνωστά στην μικρή κοινωνία του Κιλκίς, όπως μεταξύ άλλων ο Επταλοφίτης την καταγωγή Θωμάς Χανοζίδης, ιδιοκτήτης γνωστής ταβέρνας στην πόλη του Κιλκίς, ο Πολυκαστρινός μηχανολόγος μηχανικός Ιωάννης Κουλίνας, αδελφός του πρώην δημάρχου Πολυκάστρου Δημήτρη Κουλίνα, και ο Ιορδάνης Θεολόγου από τα Ρύζια Παιονίας συγγενής του αντιδημάρχου της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης Γεωργίου Γεωργίτσαρου, ηλικιών 50, 67 και 69 ετών αντιστοίχως, αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητάς και προκαλούν ευθέως όσους επιμένουν, και δυστυχώς δεν είναι και τόσο λίγοι, ανεύθυνα και «χαλαρά» θέτοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους της περιοχής.

Βεβαίως οι θάνατοι, που, σύμφωνα με πληροφορίες του “Μαχητή” ανέρχονται περίπου στους είκοσι στον νομό Κιλκίς, είναι απόρροια, μεταξύ άλλων, της αλματώδους του αριθμού των μολύνσεων, ο οποίος μπορεί στον νομό να μην είναι στα επίπεδα άλλων νομών της Βορείου Ελλάδος, όπως Θεσσαλονίκης, Πέλλας κ.α, όμως και στην περιοχή παρουσιάζει σημαντικό ιικό φορτίο και πιέζει οριακώς και το τοπικό σύστημα υγείας στο νοσοκομείο του Κιλκίς, που είναι το μόνο επιφορτισμένο με την αντιμετώπιση του Covid-19.

Οι κλίνες στα τρία τμήματα, που έχουν διαμορφωθεί στις εγκαταστάσεις του, έχουν ουσιαστικώς πληρότητα στο 100%, και, βεβαίως, η νοσηλεία, παρά τις όποιες δυσκολίες, παρέχεται κυρίως σε περιστατικά που δεν είναι βαρειάς μορφής, αναδεικνύοντας, εκτός των άλλων, τις δυσκολίες να βρεθούν κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος όπου οι πληρότητες είναι οριακές.

Το ευχάριστο στο όλο ζήτημα είναι, ότι καταγράφεται, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα και στοιχεία, μία κάμψη στο επιδημιολογικό φορτίο και στην Βόρειο Ελλάδα, όπως δείχνουν οι σχετικοί αριθμοί της Κυριακής 29-11-20 με 1193 νέες μολύνσεις, συνολικώς 603 διασωληνωμένους και 98 θανάτους, και για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη να παρουσιάζουν μικρή απόκλιση (247 στην Αττική έναντι 235 στην Θεσσαλονίκη).

Μία κάμψη εν μέσω εφαρμογής αυξημένων περιοριστικών μέτρων τριών εβδομάδων, η οποία όμως ανταποκρίνεται στα επιθυμητά επίπεδα κατά τους ειδικούς, που προκρίνουν την παράταση τους, προδιαγράφοντας, όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, μία διαφορετική εορταστική περίοδο και παράταση του καθολικού απαγορευτικού ίσως και γιά δύο εβδομάδες ή για τοπικού τουλάχιστον για την Θεσσαλονίκη, όπως προτείνει ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Παπανικολάου Νικόλαος Καπραβέλος.Απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας ασθενών με Covid-19 καταγγέλλει πως επικρατούν στο νοσοκομείο Κιλκίς η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της υπάρχουν διαδωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Η ανακοίνωση:

“Νοσοκομείο Κιλκίς απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού.

Ήρωες οι Συνάδελφοι που με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορωνοϊού. Σε απαράδεκτες συνθήκες. Δεν διαθέτει ΜΕΘ και διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μάλιστα τα ύποπτα βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός τον άλλον αρνητικό ασθενή. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό ή Θεσσαλονίκη. Με καθυστέρηση λαμβάνονται απαντήσεις.

Υπηρετούν μόνο 2 πνευμονολόγοι, κανένας λοιμωξιολόγος, κανένας νευρολόγος. Πως γίνεται εκτίμηση των ασθενών. Από τους 5 αναισθησιολόγους οι 2 νοσούν από κορωνοϊό. Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες. Νοσούν 60 τουλάχιστον συνάδελφοι. Χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών με κορωνοϊό. Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί. Με φορητές μπουκάλες παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς.

Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Μεταξύ αυτών και ο συνδικαλιστής Καλεμκερίδης Αχιλλέας. Δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς και το προσωπικό τους φροντίζει χωρίς στολές και μάσκες υψηλής προστασίας. Χθές υπήρχαν δύο διασωληνωμένα περιστατικά στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα υπάρχουν άλλοι δύο. Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου. Υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο με τρεις κλινικές κορωνοϊού. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους και τους απαράδεκτους χώρους νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού”

δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το seleo.gr

2

3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected