Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρώτη νίκη σε επαγγελματικό τουρνουά για τον 14χρονο Σακελλαρίδη!

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία πανηγύρισε σήμερα ο Δημήτρης Σακελλαρίδης, ο οποίος έκανε ένα φανταστικό ματς και επιβλήθηκε του Ουκρανού Illia Chernov με 6-0, 6-3, για τον 1ο προκριματικό γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της Αττάλειας.

Ιδανικό ποδαρικό στο 2021 έκανε ο 14χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος έγινε μόλις ο 2ος παίκτης σε όλο τον κόσμο, που γεννήθηκε το 2006 και έχει νίκη σε επαγγελματικό αγώνα στο ενεργητικό του. Ο πρώτος ήταν ο Δομινικανός Alberto Puello, που κέρδισε ένα παιχνίδι επίσης στα προκριματικά διοργάνωσης 15.000 δολαρίων, στο Σάντο Ντομίνγκο τον προηγούμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στον 2ο προκριματικό γύρο, ο Δημήτρης θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο Suleyman Deniz Gursoy, που είναι 16 ετών.

Στην Αττάλεια βρίσκονται και τα αδέρφια του Σακελλαρίδη, που έμειναν στην πόλη της Τουρκίας όλες τις ημέρες των γιορτών, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις προπονήσεις και την αγωνιστική τους δραστηριότητα στα διεθνή τουρνουά που φιλοξενούνται στο Club MegaSaray από τις αρχές του Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα.

Ο 16χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης έκανε επίσης ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, επικρατώντας του Τούρκου Sarp Erdinc με 6-0, 6-4. Στον 2ο γύρο των προκριματικών, θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Κροάτη Josip Krstanovic, No.7 στο ταμπλό.

Ο 19χρονος Μιχάλης Σακελλαρίδης, που είναι στο Νο.4 του ταμπλό των προκριματικών, προκρίθηκε με bye στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τον Τούρκο Toprak Avcibasi. Το ταμπλό είναι 64άρι και χρειάζονται 3 γύροι για να μπει κάποιος στο κυρίως ταμπλό.

Η 17χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.759 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, θα παίξει απευθείας στο κυρίως ταμπλό του γυναικείου τουρνουά της Αττάλειας, μπαίνοντας μάλιστα 10η κατά σειρά, με 1η τη Γεωργιανή Sofia Shapatava, που είναι στο Νο.383 της κατάταξης της WTA.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected