Διάφορα

Ξεκίνησε από νωρίς ο εμβολιασμός στο Νοσοκομείο Βέροιας (vid)

Ξεκίνησε κανονικά σήμερα, από νωρίς το πρωί ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Όπως αναφέρει το pliroforiodotis.gr, στο νοσοκομείο Βέροιας βρέθηκε και ο διοικητής 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης ο οποίος τόνισε την Πέμπτη θα γίνει η παραλαβή νέας παρτίδας εμβολίων για να προχωρήσει ο εμβολιασμός και στο υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

“Η σημερινή μέρα είναι σημαντική. Εδώ και ένα χρόνο η πίεση στα νοσοκομεία είναι μεγάλη. Με το εμβόλιο έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό και την υγειονομική κρίση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Πολύ σύντομα θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα” τόνισε.

“Χθες παραλάβαμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων και ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό όπως προέβλεπε ο προγραμματισμός της 3ης ΥΠΕ. Συνεχίζουμε κανονικά. Ήμασταν έτοιμοι από πριν. Αισιοδοξούμε ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία ο εμβολιασμός των υγειονομικών μας και στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στον τοπικό πληθυσμό” υπογράμμισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Ηλίας Πλιόγκας.

Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η εκτίμηση, δε, με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Δείτε τις δηλώσεις μετά την επίσκεψη του διοικητή της 3ης ΥΠΕ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected