Διάφορα

Αγωνία για το καλοκαίρι του 2021 στη Ζάκυνθο. Φόβοι για μειωμένη κίνηση παρά τις εξαγγελίες για το εμβόλιο

Μπορεί η έναρξη των εμβολιασμών κατά του Covid-19 σε όλη την Ελλάδα να έφερε αισιοδοξία και στον τουριστικό κόσμο ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου του 2021, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού οι κρατήσεις παραμένουν “παγωμένες” και ορισμένοι tour operator μεταφέρουν τα προγράμματα τους από τον Ιούνιο και μετά καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι δεν θα έχει περιοριστεί η πανδημία.

Tις απόψεις και τις εκτιμήσεις τους για τον τουρισμό και τι είναι γνωστό μέχρι τώρα για το φετινό καλοκαίρι εξέφρασαν στο imerazante.gr τουριστικοί φορείς.

“Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο ρυθμός κρατήσεων είναι μικρός. Βλέπουμε να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το καλό είναι ότι κινούνται οι κρατήσεις, αλλά σε μικρά ποσοστά. Το άλλο είναι ότι οι tour operator αναβάλουν πληρωμές συμβολαίων guarantee/commitment για το δεύτερο τρίμηνο. Επίσης βλέπουμε ότι αρκετοί tour operator δεν θα λειτουργήσουν τον Μάϊο και ο μήνας αυτός θα χαθεί” τόνισε η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακύνθου Γιώργος Μάργαρης πρόσθεσε και αυτός ότι ο Μάιος θα είναι ένας χαμένος μήνας, με τον τουρισμό να ξεκινάει με -30% σε σύγκριση με το 2019 και πως είχε κυλήσει για το νησί μας αφού “βλέπουμε ότι ο Μάϊος θα είναι ένας χαμένος μήνας. Ξεκινάμε με τουλάχιστον -30% από το 2019. Από το 2020 δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Ελπίζουμε να είναι διπλάσια η κίνηση, απ’ ότι πέρσι για να πούμε ότι μειώνεται η ζημιά κατά κάποιον τρόπο”.

Ο κ. Μάργαρης σημείωσε ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρίες θα μεταφέρουν τις πτήσεις τους, ενώ είπε και για τη στασιμότητα που επικρατεί για την ώρα αφού “Γενικότερα κάποιες αεροπορικές εταιρίες θα μεταφέρουν τις πτήσεις τους πιο μετά. Θα πάνε τέλος Μαΐου ή αρχές Ιονίου. Δεν υπάρχει κινητικότητα. Βλέπουν πως θα εξελιχθεί η πανδημία και υπάρχει μια πλήρης στασιμότητα προς το παρόν. Αυτό υπάρχει γιατί όσοι είχαν δώσει προκαταβολές που δεν επιστράφηκαν, τις χρησιμοποιούν μέχρι το τέλος της σεζόν το 2021. Οι κρατήσεις επίσης είναι παγωμένες. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα, ειδικά μετά την κατάσταση που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία και είναι σε έξαρση η πανδημία είναι λογικό να μην υπάρχουν κρατήσεις και να κλείσει διακοπές. Πιστεύουμε από τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι όποιες κρατήσεις και αν έχει πέσει σε ύφεση η πανδημία στη Μεγάλη Βρετανία”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected