Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Από σήμερα και έως τις 31/01 οι δηλώσεις για τις αναστολές Ιανουαρίου – Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι (vid)

Από σήμερα Τρίτη 19/1 μέχρι την Κυριακή 31/1 μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις αναστολών εργασίας για τον Ιανουάριο στην ΕΡΓΑΝΗ.

Οι πληρωμές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στο πώς θα δηλώσουν οι επιχειρήσεις που άνοιξαν τους εργαζόμενους που έχουν σε αναστολή, οι εργοδότες θα πρέπει να κάνουν δύο διαφορετικές δηλώσεις.

Η πρώτη δήλωση θα αφορά στο διάστημα που ήταν κλειστές με κρατική εντολή, και αφορά υποχρεωτικά σε όλο το προσωπικό, το οποίο δηλώνεται σε αναστολή.

Η δεύτερη δήλωση αφορά στο διάστημα που είναι ανοιχτές (αλλά πληττόμενες), κάνοντας επιλογή μέρους του προσωπικού που θα μείνει σε αναστολή.

Σε ό,τι αφορά στα ενοίκια των επιχειρήσεων που εξακολουθούν να θεωρούνται πληττόμενες, θα «γλυτώσουν» το ενοίκιο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου εάν παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 15/1 και δραστηριοποιούνται σε λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, γυμναστήρια, τουρισμό, μεταφορές, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία.

Σε ό,τι αφορά στους ιδιώτες ιδιοκτήτες των ακινήτων, θα έχουν αποζημίωση 80% επί του αρχικού μισθώματος, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η αποζημίωση θα φτάνει το 60%.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected