Κατηγορίες
Διάφορα - Εργασιακά

Καταγγελία: Εργαζόμενη με εργόσημο δεν μπορεί να πάρει κανένα επίδομα μέσα στην πανδημία (vid)

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η κ. Βάσω, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς εργάζεται με εργόσημο, γεγονός που δεν της επιτρέπει να λάβει κάποια οικονομική ενίσχυση τον καιρό της πανδημίας.

«Εργάζομαι κανονικά πενθήμερο με εργόσημο. Δεν συμπεριλήφθηκα σε κανένα ΚΑΔ δεν έλαβα οικονομική ενίσχυση. Είμαι σε προωθητική εταιρία που ασχολείται με καλλυντικά. Το κράτος επιτρέπει στους εργοδότες να χρησιμοποιούν εργαζόμενους με εργόσημο και να μην μπαίνουν σε αναστολή, δεν εντάσσονται σε κανένα ΚΑΔ. Εγώ δεν εργάζομαι αυτό το διάστημα. Δεν έχω ούτε μείωση ενοικίου, ούτε διευκόλυνση για δάνεια. Ο σύζυγός μου είναι άνεργος και υπάρχει μεγάλη δυσκολία», είπε η κ. Βάσω.

«Η αιτία είναι ότι αφού η κυρία δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση δεν θεωρείται εξαρτημένη εργασία. Κατά τη γνώμη μου καταχρηστικά έχει χρησιμοποιηθεί το εργόσημο για την κυρία. Στην πράξη έχει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Μπορεί η κυρία να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει να θεωρηθεί αορίστου χρόνου εργαζόμενη με εξαρτημένη απασχόληση και να δει τι οφέλη μπορεί να έχει από το κράτος. Ο χαρακτήρας του εργόσημου είναι ότι ασφαλίζει περιπτώσεις με περιστασιακή εργασία χωρίς να υπάρχει δέσμευση για συνέχιση αυτής», εξήγησε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected