Κατηγορίες
Διάφορα

Καστελλόριζο: Το κρυμμένο μυστικό της Γαλάζιας Σπηλιάς. Ένα μοναδικό γεωλογικό θαύμα στον κόσμο! (photos+vid)

Ένα από τα ωραιότερα τοπία στον κόσμο και ένα γεωλογικό θαύμα που όμοιό του δεν υπάρχει. Το καλά κρυμμένο μυστικό της Γαλάζιας Σπηλιάς στο Καστελλόριζο… αποκαλύπτεται μέσα από ένα υπέροχο βίντεο του travelstyle.gr

Η Γαλάζια Σπηλιά θεωρείται ένα κρυμμένο μέρος στο Καστελλόριζο, που γνωρίζουν οι ντόπιοι, με μοναδική φυσική ομορφιά. Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι στολισμένο με αμέτρητους κατάλευκους σταλακτίτες, ενώ με την αλλαγή του ήλιου, το νερό της θάλασσας αποκτά όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Γαλάζια Σπηλιά Καστελόριζο

Η πανέμορφη Γαλάζια Σπηλιά στο Καστελλόριζο

Το σπήλαιο έχει μήκος 75 μέτρα στο εσωτερικό του, ύψος 35 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα. Στα νερά του κολυμπάνε μερικά από τα σπανιότερα είδη ψαριών της Μεσογείου, ενώ αποτελεί και φωλιά για αρκετές φώκιες μονάχους-μονάχους, εξ’ ου και η ονομασία του “Φώκιαλη”.

Γαλάζια Σπηλιά Καστελόριζο

Η Γαλάζια Σπηλιά είναι από τα μεγαλύτερα ενάλια σπήλαια της Μεσογείου και η πρόσβαση μπορεί να γίνει μόνο με βάρκα. Πέρα από την υπέροχη φυσική ομορφιά που θα συναντήσει κάποιος εδώ, το σπήλαιο είναι πολύ μεγαλύτερο από το παγκοσμίου φήμης σπήλαιο Γκρότα Ατσούρα στο Κάπρι της Ιταλίας.

Γαλάζια Σπηλιά Καστελόριζο

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για επίσκεψη είναι νωρίς το πρωί, όταν ο ήλιος είναι ακόμα σε χαμηλή θέση, έτσι ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε το καταγάλανο νερό, που θυμίζει φυσική πισίνα αλλά και θα δείτε το υπέροχο τοπίο στο εσωτερικό της σπηλιάς. Δείτε μοναδικές εικόνες στο ακόλουθο βίντεο…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected