Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Υπουργός Υγείας Ισραήλ : «Θα έχετε το δικαίωμα να μπαίνετε σε γυμναστήρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις ή θα μείνετε πίσω; Εμβολιαστείτε!»

Το Ισραήλ, με το οποίο έχει φτάσει σε συμφωνία η Ελλάδα για την «πράσινη κάρτα», εκβιάζει τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς εάν δεν το κάνουν… τους περιμένει μία σειρά από απαγορεύσεις.

Δύο περίπου μήνες μετά το ξεκίνημα των εμβολιασμών και σχεδόν 6.5 εκατομμύρια εμβολιασμούς αργότερα, το Ισραήλ είναι μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό στο κομμάτι των εμβολίων.

Όπως αναφέρει το Pronews, παρόλα αυτά τα κρούσματα σημείωσαν τις προηγούμενες εβδομάδες αύξηση ρεκόρ, με τη χώρα να αναγκάζεται να κλείσει μέχρι και τον εναέριο χώρο της. Τις τελευταίες ημέρες βέβαια σημειώνεται μείωση κρουσμάτων, όμως καθημερινά ακόμα και τώρα ανακοινώνονται σχεδόν 2.000 νέα.

Εκτός όμως από το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, που αντιμετωπίζει, η κυβέρνηση βλέπει αρκετά προβλήματα μπροστά της, καθώς το Ισραήλ έχει την ιδιαιτερότητα-δυσκολία πως δεν αποτελείται από ομοιογένεια θρησκευτική.

Έχει αραβική μειονότητα, έχει κοινότητες Εβραίων που είναι πιο φανατικές και γενικώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που δεν είναι θετικό απέναντι στον εμβολιασμό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι ρυθμοί με τους οποίους γίνονται οι εμβολιασμοί στη χώρα.

Είναι ενδεικτικό πως ο αριθμός των 6.5 εκατομμυρίων δεν αφορά ισόποσο πληθυσμό, αλλά μόνο το 40%, με πάνω από 2.00.000 να έχουν δεχτεί δύο δόσεις.

Στη χώρα των σχεδόν 9 εκατομμυρίων ανθρώπων υπάρχει ένα ποσοστό 50% στις ηλικίες από 50 και πάνω που δεν έχει κινήσει διαδικασία για να εμβολιαστεί.

Παράλληλα με αυτές τις ηλικίες, υπάρχουν και οι κάτω των 18 που δεν δείχνουν ιδιαίτερα θετικοί για εμβολιασμό. Από τους 150.000 ανά ημέρα εμβολιασμούς που γίνονταν το διάστημα που αφορούσε στους ευπαθείς και τους εργαζόμενους στην υγεία, σημειώθηκε μια πτώση στις 60.000 για το διάστημα που αφορά στους μαθητές.

Σειρά αντιδημοκρατικών πιέσεων σε πολίτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Πρώτον κάθε δύο ημέρες καλούνται να πηγαίνουν για pcr test οι δημόσιο υπάλληλοι, κυρίως οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση. Δεύτερον, ο υπουργός Υγείας Γιούλι Εντελστάιν άφησε να εννοηθεί πως χωρίς εμβολιασμό, δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε γυμναστήρια και πολιτιστικά δρώμενα, ενώ είναι πιθανό κάτι αντίστοιχο να συμβεί και για χώρους διασκέδασης εν γένει. Εξυπακούεται πως είσοδος σε αεροπλάνο δεν προβλέπεται για ταξίδι από και προς το Ισραήλ χωρίς να έχει γίνει εμβολιασμός.

«Θα έχετε το δικαίωμα να μπαίνετε σε γυμναστήρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις ή θα μείνετε πίσω;» ανέφερε με tweet του ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελσταϊν. «Εμβολιαστείτε!»

Το τρίτο μέτρο που προωθεί ο Νετανιάχου είναι στα όρια του αντιδημοκρατικού. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη Guardian, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζητάει από κατά τόπους αρχές να γίνει μια καταγραφή όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και να τους γίνεται…στενό μαρκάρισμα υπενθύμισης για να πάνε να κάνουν το εμβόλιο.

Με καφέ, πίτσα και γλυκό δελεάζουν τους νεαρούς πολίτες στο Ισραήλ για να προσέλθουν στους εμβολιασμούς

Κέντρα εμβολιασμού με… πλήρες μενού έθεσε στη διάθεση των πολιτών του την Τρίτη 16/02, ο δήμος του Τελ Αβίβ, μπας και τους δελεάσει να προσέλθουν για εμβολιασμό!

Ειδικότερα, τα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια, προσέφεραν πίτσα, χούμους, γλυκά (κιουνεφέ!), καφέ και αναψυκτικά, εντελώς δωρεάν, φυσικά, με στόχο να «ψήσουν» ακόμη και τους πλέον επιφυλακτικούς να… κοπιάσουν για να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19.

Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Στο προάστιο του Χολόν διοργάνωσαν πάρτi εμβολιασμού, όπου συνέρρευσε πλήθος 18άρηδων και κάτω για να ενημερωθούν και να εμβολιαστούν.

Στη συνοικία του Μπνέι Μπρακ «δωροδόκησαν» κόσμο με δωρεάν βραστό μοσχάρι με φασόλια, έδεσμα παραδοσιακό για τους Ισραηλίτες στο εβραϊκό Σάββατο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τριπλάσια προσέλευση για εμβολιασμό.

Την ίδια στιγμή προβάλλεται έντονα αυτό που κερδίζουν όσοι έχουν κάνει ήδη τις δύο δόσεις. Ήδη στις αρχές Μαρτίου προβλέπεται να ανοίξουν μουσεία, ξενοδοχεία, πισίνες, εμπορικά, εστιατόρια και να επιτρέπεται η είσοδος μονάχα στους εμβολιασμένους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected