Κατηγορίες
Αθλήματα

ΜΕΓΙΣΤΟΣ Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη, απέκλεισε τον Ναδάλ! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε επική ανατροπή κόντρα στον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος προηγήθηκε 2-0 σετ και έδειχνε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

Κι όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε απίστευτο come back και με τρομερές αντιδράσεις, πήρε το ματς με 3-2 σετ και θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του θεσμού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο τενίστες στα έξι πρώτα γκέιμς να υπερασπίζονται τα σερβίς τους. Μάλιστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πέτυχε δύο φορές χωρίς να χάσει πόντο και ο Ναδάλ μία. Στο όγδοο γκέιμ ο Ναδάλ έφτασε στο μπρέικ και προηγήθηκε 5-3, ενώ στη συνέχεια κέρδισε το δικό του σέρβις γκέιμ και έκλεισε το σετ με 6-3.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο σετ ο Ναδάλ ξεκίνησε το δεύτερο με μπρέικ. Ο Ισπανός ήταν ασταμάτητος και γρήγορα έφτασε στο δεύτερο μπρέικ στο ίδιο σετ και τρίτο συνολικά. Έτσι, προηγήθηκε 4-1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που προσπάθησε να βρει τις απαντήσεις και να ανακόψει την φόρα του Ισπανού κατάφερε να πάρει ένα ακόμα γκέιμ και είδε τον Ναδάλ να προηγείται 2-0, κλείνοντας το δεύτερο σετ με 6-2.

Στο τρίτο σετ η ορμή του Ναδάλ καταλάγιασε, ο Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε πιο προσεκτικός και κράτησε το σερβίς του, χωρίς όμως να καταφέρει να σπάσει το σερβίς του Ισπανού. Οι δύο αντίπαλοι κέρδισαν τα οκτώ πρώτα γκέιμ με αποτέλεσμα να βρεθούν ισόπαλοι με 4-4. Το μοτίβο του τρίτου σετ δεν άλλαξε στα 12 γκέιμ και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Με αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά ο Ναδάλ πέτυχε το μίνι μπρέικ, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε πίσω τον πόντο με λάθος του Ισπανού. Στη συνέχεια ο Ναδάλ έχασε δεύτερο σμας, βάζοντας τον Στέφανο σε ρόλο οδηγού με σκορ 4-3, ενώ δεν μπόρεσε να επιστρέψει, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί 7-4 και να μειώνει σε 2-1 τα σετ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό του αγώνα στα επίπεδα του τρίτου σετ, δυσκολεύοντας αρκετά το έργο του Ναδάλ, ο οποίος έβλεπε το ποσοστό του στο πρώτο σερβίς να πέφτει. Πάντως ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει μπρέικ στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και έτσι το σετ όδευε ολοταχώς για νέο τάι μπρέικ (4-4). Το πολυπόθητο μπρέικ ήρθε στο ένατο γκέιμ του τέταρτου σετ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και στη συνέχεια με 6-4 πήρε το σετ και ισοφάρισε το παιχνίδι σε 2-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected