Super League 2

Μισή ντουζίνα γκολ για τον Εργοτέλη!

Τρομερή εμφάνιση από τον εντυπωσιακό φέτος Εργοτέλη, που όχι μόνο φιγουράρει στην κορυφή της Super League 2 αλλά αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και δίκαια συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Η Δόξα Δράμας στάθηκε…άτυχη σήμερα καθώς βρέθηκε απέναντι σε έναν ορεξάτο Εργοτέλη, ο οποίος πέτυχε έξι γκολ και είχε ευκαιρία να σημειώσει άλλα τόσα.

Οι “κιτρινόμαυροι”, που είχαν σε πολύ καλή μέρα όλη την επιθετική γραμμή, έφτασαν τους 28 βαθμούς, πέντε περισσότερους από Λεβαδειακό και Διαγόρα που αγωνίζονται σήμερα.

Δυνατό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους στο ματς, καθώς στην πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε το 1-0. Μετά από μία πάσα 30 μέτρων από τον Μπουτσάκη, ο Τσέλιος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αφού πέρασε τον Στεφανάκο, πλάσαρε στην κενή εστία.

Στο 16′ δραστήριος στο ξεκίνημα Μπουτσάκης σούταρε δυνατά εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Στεφανάκου.

Στο 27′ ο Εργοτέλης βρέθηκε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Κωστανάσιος έκανε την κάθετη πάσα τον Κόνρααντ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Η Δόξα άρχισε σταδιακά να ισορροπεί το παιχνίδι και σε δύο περιπτώσεις έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Αρχικά στο 30′ σε δυνατό σουτ του Αγγελόπουλου που πέρασε μόλις άουτ και στο 36΄ μετά την ατομική προσπάθεια του Μαυριά, ο οποίος δοκίμασε να απειλήσει εκτός περιοχής, όμως ο Κατσιμήτρος μπλόκαρε δύσκολα τη μπάλα.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45′, ο Εργοτέλης λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν ο Σερβιλάκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κωστανάσιος μπήκε στην πορεία της μπάλας αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δοκάρι από πλευράς Δόξας, όταν ο Μενσά πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 49′ όμως, ο Εργοτέλης πέτυχε και δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά “κλείδωσε” την υπόθεση νίκη. Ο Σερβιλάκης έκανε μία πάσα “πάρε-βάλε” στον Κόνραντ και ο Ολλανδός επιθετικός του Εργοτέλη με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 3-0 αλλά ο Στεφανάκος απόκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Τσέλιου, ενώ στη συνέχεια της φάσης, οι αμυντικοί έδιωξαν προ της γραμμής.

Ότι δεν κατάφερε ο Τσέλιος, το πέτυχε ο Μανουσάκης, όταν στο 64′ πήρε την πάσα του Κόντραντ και με πλασέ νίκησε για τρίτη φορά τον Στεφανάκο.

Στο 67′ και πάλι οι “κιτρινόμαυροι” στο προσκήνιο, ο Τσέλιος πρόλαβε την έξοδο του Στεφανάκου, “τσίμπησε” τη μπάλα, ωστόσο ο Μπουρσέλης σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αποφασισμένοι για περισσότερα γκολ και πέντε λεπτά αργότερα σημείωσαν και τέταρτο τέρμα, αυτή τη φορά με τον νεοεισελθόντα Πατρινό, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Στεφανάκου.

Στο 78′ ο Μανουσάκης έκανε τη σέντρα, ο Μπουρσέλης βρέθηκε μόνος έξω από την μικρή περιοχή, κοντρόλαρε τη μπάλα αλλά το πλασέ του πέρασε εκτός εστίας.

Το σερί τερμάτων συνεχίστηκε και στο 81′ για τον Εργοτέλη, με τον Μπουρσέλη αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ, σε θέση τετ-α-τετ με τον Στεφανάκο.

Ωστόσο, οι “κιτρινόμαυροι” δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πατρινός πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ.

Συνθέσεις

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Νεράλ, Σερβιλάκης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής (77′ Σαρρής), Πέιος (77′ Αλεξάκης), Τσέλιος, Μπουτσάκης (61′ Αμπντουλάχι), Μανουσάκης, Κωστανάσιος (61′ Μπουρσέλης), Κόνρααντ (68′ Πατρινός)

Δόξα Δράμας (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Σπυρόπουλος (54′ Παρασκευάς), Μαρινάκης (73′ Φυτόπουλος), Μαυριάς (73′ Κυριακίδης), Μπελεβώνης, Τάσιος (54′ Σαμπανίδης), Μενσά (73′ Μπαράνκο), Μπολάκης, Κουτσιανικούλης, Αγγελόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected