Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

“Πρέπει να διευρυνθεί έστω και τώρα η εστίαση και στον σχεδιασμό του ΜΕΤΑ το πέρας της πανδημίας” (του Αχιλλέα Υφαντίδη)

Γράφει ο Αχιλλέας Υφαντίδης, Εκπαιδευτής – Επιστημονικός Συνεργάτης και Ψυχολόγος στις μικρές Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου

 

Σύμφωνα με έρευνα, περίπου 35% των μελών στα γυμναστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν σε αυτά ακόμη και μετά τον εμβολιασμό ενώ αυτό το ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπερνάει το 27,5%.

Την ίδια στιγμή, επίσης ένα 35% των γονέων στις ΗΠΑ με παιδιά από 4 έως 8 ετών δηλώνουν ότι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον τρόπο που θα διαπαιδαγωγήσουν ή θα εμπνεύσουν τα παιδιά τους προς αυτή την κατεύθυνση στο άμεσο μέλλον.

Αναδεικνύονται έτσι ως ιδιαίτερα σημαντικές, αναφορικά με τον αποτελεσματικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων ΚΑΙ οι παράμετροι της ψυχολογίας, της διατροφής και της άσκησης των ατόμων.

Η εστίαση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ανάγκη για μάσκες και εμβόλια ΔΕΝ λύνει το πρόβλημα.

Πρέπει να διευρυνθεί έστω και τώρα η εστίαση και στον σχεδιασμό του ΜΕΤΑ το πέρας της πανδημίας καθώς και στην όσο το δυνατόν επαρκέστερη επικοινωνιακή διαχείρισή του με τον πολίτη.

Γιατί όταν αυτό το ΜΕΤΑ έρθει με το καλό, εκτός από σωματικά υγιείς, πρέπει να μας βρει και ψυχικά ισορροπημένους καθώς και πνευματικά έτοιμους να επανέλθουμε σε μία λειτουργική και αρμονική καθημερινότητα και όχι να πελαγοδρομούμε βυθισμένοι σε μία ρουτίνα αδράνειας και σύγχυσης λόγω του πολύμηνου εγκλεισμού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected