Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Δημοσίευμα αναφέρει πως ο Covid-19 φέρνει παράταση για τον νέο κατώτατο μισθό

Νέα παράταση φαίνεται ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Στο υπουργείο Εργασίας μελετούν δύο σενάρια για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού.

Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για έναρξη της διαδικασίας του κατώτατου μισθού τον Μάιο ώστε μέσα στο φθινόπωρο να αποφασιστεί ο νέος κατώτατος μισθός. Το δεύτερο σενάριο αναφέρει για έναρξη της διαδικασίας τον Σεπτέμβριο.

Η αναβολή σε αυτή τη οικονομική και κοινωνική στιγμή που ζει η χώρα εν μέσω πανδημίας κρίνεται επιβεβλημένη αν λάβει υπόψη του κάποιος ότι σύμφωνα με τον νόμο το ύψος του νομοθετημένου κατώτατου μισθού και νομοθετημένου ημερομισθίου θα πρέπει να καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών, και της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει για τον κατώτατο μισθό ότι «σκοπός είναι η δημιουργία ψηφιακού μηχανισμού που θα συλλέγει όλα τα απαιτούμενα δεδομένα προκειμένου ο ελάχιστος μισθός να είναι σύμφωνος με την πραγματική πορεία / πρόοδο της οικονομίας, να υποστηρίξει και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Σήμερα ο κατώτατος μισθός έχει οριστεί στα 650 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 29,04 ευρώ.

διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected