Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεν έδειξε…οίκτο στη Ρόμα η Γιουνάιτεντ και πήρε προβάδισμα για τον τελικό

Τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν πτοήθηκε από το δυναμικό ξεκίνημα της Ρόμα και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” επικράτησαν με το εμφατικό 6-2 και έβαλαν…πλώρη για έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο, την ώρα που οι Ιταλοί στάθηκαν απίστευτα άτυχοι στο πρώτο ημίχρονο όπου προχώρησαν σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές!

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Βερετούτ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπρούνο Φερνάντες έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, μόλις στο 9ο λεπτό.

Οι “τζιαλορόσι” όμως αντέδρασαν και στο 15′ ισοφάρισαν από τα 11 βήματα με τον Πελεγκρίνι. Στο 28′ είδαν και δεύτερο παίκτη να τραυματίζεται και μάλιστα αφορούσε τον τερματοφύλακα Λόπες, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Μιράντε.

Παρόλα αυτά, ο Τζέκο βρήκε τον τρόπο και έδωσε το προβάδισμα στους Ρωμαίους, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, οι οποίοι…κόπασαν ξανά καθώς στο 37′ ήταν η σειρά του Σπινατσόλα να βγει εκτός δράσης.

Μ αυτά και μ αυτά, ο Πάουλο Φονσέκα αναγκάστηκε να αλλάξει κατά πολύ τον σχεδιασμό του και σε συνδυασμό με την…ορμή με την οποία μπήκε η Γιουνάιτεντστον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, επήλθε η…συντριβή!

Στο 48′ ο Καβάνι ισοφάρισε σε 2-2 και στο 64′ ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε την ανατροπή, η οποία όμως είχε και συνέχεια! Στο 71′ ο Φερνάντες ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πογκμπά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2.

Το τελικό 6-2, που δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Μάντσεστερ, σημείωσε στο 86′ ο Γκρίνγουντ.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ) : Ντε Χέα, Σο, Γουάν-Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Φρεντ (83′ Μάτιτς), ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Ράσφορντ (76′ Γκρίνγουντ), Μπρούνο Φερνάντες (89′ Μάτα), Καβάνι

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα) : Λόπες (28′ λ.τ. Μιράντε), Ιμπάνιεθ, Σμόλινγκ, Κριστάντε, Σπινατσόλα (37′ λ.τ. Πέρες), Κάρσντορπ, Ντιαβαρά, Βερετούτ (5′ λ.τ. Βιγιάρ), Μκταριάν, Πελεγκρίνι, Τζέκο

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Πέμπτη 29/4 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα  6-2
Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ  2-1

Πέμπτη 6/5

Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00)
Άρσεναλ – Βιγιαρεάλ (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected