Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για τη Βιγιαρεάλ, 2-1 την Άρσεναλ

Θεαματικό παιχνίδι στο Ceramica, με τη Βιγιαρεάλ να ρίχνει στα…σκοινιά για μεγάλο χρονικό διάστημα την Άρσεναλ αλλά στο τέλος να παίρνει μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Οι Ισπανοί επικράτησαν με 2-1, ωστόσο θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα τέρματα, ειδικά μετά το 57ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Θεμπάγιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από πολύ νωρίς μάλιστα, το “υποβρύχιο” έδειξε τις διαθέσεις του καθώς πέτυχε δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο. Ο Μανού Τριγουέρος άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, μετά την ασίστ του Τσουκουέζε και σαν να μην έφτανε αυτό για τους “κανονιέρηδες”, στο 28′ ο Αλμπιόλ πήρε την πάσα “πάρε-βάλε” από τον Μορένο και έδωσε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του.

Το ματς πήγε ξεκάθαρα εκεί που το ήθελε η Βιγιαρεάλ κι αυτό απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη οντότητα με την αποβολή του Θεμπάγιος.

Όμως οι Άγγλοι βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν το γκολ που τους δίνει ελπίδες για τον επαναληπτικό του Emirates, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πέπε στο 73ο λεπτό.

Στο 80′ οι γηπεδούχοι έμειναν επίσης με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Καπουέ είδε τη δεύτερη κίτρινη του ρέφερι και το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά.

Το 2-1 ωστόσο παρέμεινε μέχρι τέλους και έτσι το ματς της 6ης Μαΐου στο Λονδίνο, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον.

Συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι) : Ρούλι, Πεντράθα (80′ Μορένο), Φόιθ (70′ Γκασπάρ), Τόρες, Αλμπιόλ, Τριγουέρος (80′ Μόι Γκόμεθ), Τσουκουέζε, Παρέχο, Καπουέ, Άλκαθερ (46′ Κοκελίν), Μορένο

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα) : Λένο, Τσάκα, Τσέιμπερς, Μάρι, Χόλντινγκ, Θεμπάγιος, Παρτέι, Πέπε (90+5′ Γουίλιαν), Σάκα (85′ Ομπαμεγιάνγκ), Έντεγκααρντ (63′ Μαρτινέλι), Σμιθ-Ρόου (90+5′ Ελνένι)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Πέμπτη 29/4 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα  6-2
Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ  2-1

Πέμπτη 6/5

Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00)
Άρσεναλ – Βιγιαρεάλ (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected