Κατηγορίες
Αθλήματα

Νέα πτήση από τον Τεντόγλου με 8,27 μ. στα Βενιζέλεια- Χανιά

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν δίχως αμφιβολία το μεγάλο όνομα στο φετινό μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά», που έγινε σήμερα στα Χανιά.

Ο κορυφαίος άλτης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με καλύτερο άλμα στα 8,27 μ. (0,6), επίδοση που επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση ενόψει των διοργανώσεων που ακολουθούν και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο αθλητής σημείωσε το καλύτερο του άλμα στην τέταρτη προσπάθεια του έχοντας νωρίτερα πετύχει 8,07 μ., άκυρο και 8,01 μ. (0,7). Ο 23χρονος επέλεξε στη συνέχεια να μην πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες του προσπάθειες, προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για την επόμενη διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

«Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από την σημερινή επίδοση, ωστόσο να μην είμαι αχάριστος, πρόκειται για μια καλή επίδοση. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με υψηλές προσδοκίες», είπε ο Τεντόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στον 8,60 μ., που σημείωσε πριν λίγες ημέρες στην Καλλιθέα: «Ήμουν σε πολύ καλή ημέρα, θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες επιδόσεις από εμένα σε τέτοιους αγώνες. Ωστόσο δεν μπορείς σε κάθε σου αγώνα να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Συνεχίζουμε τη δουλειά όπου επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση της ταχύτητας». Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι, είπε: «Ο Μίλτος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο έχουμε επιλέξει να κάνουμε περιορισμένους αγώνες και σε κάποιες περιπτώσεις και περιορισμένα άλματα, προκειμένου να φτάσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε ο Ζεν- Πιερ Μπερνάρντ (Γαλλία) με 7,96 μ. (0,5) και στην τρίτη ο Αντρέι Κουτς (Τσεχία) με 7,88 μέτρα. Σταθερός στα άλματά του ήταν ο Νίκος Ξενικάκης, που ήταν τέταρτος με 7,55 μ., επίδοση κοντά στο 7,60 μ., που πέτυχε στην Καλλιθέα. Μία θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,51 μ., όσο και ο Αλέξανδρος Περιστέρης, που ήταν έβδομος.

Νίκη της Καρύδη στο τριπλούν με 14,00 μ.

Σταθερότητα σε άλματα πάνω από τα 14,00 μ. (0,3) έδειξε για μια ακόμη φορά η Σπυριδούλα Καρύδη, που ήταν νικήτρια στο τριπλούν με άλμα στα 14,00 μέτρα, επίδοση που σημείωσε μάλιστα τόσο στην τρίτη όσο και στην τέταρτη προσπάθεια της.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 13,84 μ., ενώ έκανε ένα ακόμη άλμα στα 13,61 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να ολοκληρώσει καθώς έχει μπροστά εβδομάδα με δύο διοργανώσεις. Η Καρύδη στις 2 Ιουνίου θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στην Φλωρεντία της Ιταλίας κι έπειτα θα είναι παρούσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

«Το δεύτερο άλμα ήταν πολύ καλό, ωστόσο έπαθα ότι και στην Καλλιθέα δεν βγήκε το τρίτο βήμα με αποτέλεσμα να προσγειωθώ άτσαλα. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική σε αυτή τη φάση και αυτό είναι κάτι που μετράει για έμενα. Είμαι ευχαριστημένη και πιστεύω πως είναι και ο προπονητής μου. Παρόλα αυτά θεωρώ πως μπορώ να κάνω επίδοση καλύτερή από το ατομικό μου (14,19 μ.) και γιατί όχι και καλύτερη από το όριο (14,32 μ.) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω μπροστά μου έχω σερί αγώνων, οι οποίοι θα με βοηθήσουν να βγάλω τις επιδόσεις που θέλω», είπε η Καρύδη, που στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς, τους οποίους και ξεπέρασε και παράλληλα κατάφερε να καλύψει και το χαμένο προπονητικό έδαφος. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Οτάβια Τσεστονάρο (Ιταλία) με 13,55 μ. (0,5) και την τρίτη η Τετιάνα Πτάσκινα (Ουκρανία) 13,47 μέτρα.

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες

error: Protected