Ποδόσφαιρο Κόσμος

Νίκη στο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του Euro για τη Γαλλία (βαθμολογία)

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τη διοργάνωση η Γαλλία, που επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας και πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς (όπως και η Πορτογαλία λίγο πριν) στον 6ο όμιλο.

Οι «τρικολόρ» έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια, παρότι δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους, χάρη σε ένα αυτογκόλ του Χούμελς στο 20ό λεπτό.

Η Γερμανία είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε πολλές ευκαιρίες για γκολ, σπαταλώντας και τις λίγες που δημιούργησε.

Ο Πολ Πογκμπά ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 16′, ωστόσο η φάση που θορύβησε πραγματικά την γερμανική άμυνα, ήρθε μόλις ένα λεπτό αργότερα. Ο Εμπαπέ «έκοψε» μέσα στην περιοχή από την αριστερή πλευρά, έκανε το δυνατό σουτ, ωστόσο ο Νόιερ ήταν σωστά τοποθετημένος και έδιωξε σε κόρνερ.

Μια μπαλιά-διαβήτης του Πογκμπά από το κέντρο, έκοψε στα δυο την ομάδα του Λεβ, ο Ερνάντεζ κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη των αμυνόμενων, έκανε το γύρισμα και ο Χούμελς με ένα ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του συμπαίκτη του για το 1-0 (20′).

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων έμελλε να ήταν άμεση. Ο Μίλερ έπιασε την κεφαλιά (22′) μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκόσενς, ωστόσο δεν κατάφερε να της δώσει κατεύθυνση προς το τέρμα και να πετύχει την ισοφάριση, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Γερμανίας στο παιχνίδι. Η Γαλλία δεν ταρακουνήθηκε ιδιαίτερα, διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης μέχρι κεραίας και παρότι ο Γκουντογκάν είχε την στιγμή του στο 38΄πήγε στα αποδυτήρια με το πολύτιμο προβάδισμα.

Ένα προβάδισμα το οποίο λίγο έλειψε να διευρυνθεί στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και εν πολλοίς να γείρει την συνάντηση ολοκληρωτικά προς τα αριστερά. Η Mannschaft δεν βρήκε γιατρικό για την μόνιμη στόχευση της αριστερής πλευράς, ο Εμπαπέ πέρασε μια ακόμη μπαλιά ξυράφι, ο Ραμπιό την υποδέχτηκε στο τρέξιμο, πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Νόιερ (52′).

Η απάντηση από πλευράς Γερμανίας ήταν ακόμη μια φορά αστραπιαία, αλλά η κατάληξη (δυστυχώς) ήταν ίδια. Ο μόνιμα εγκατεστημένος στα πέριξ της περιοχής Γκόσενς έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά, ο Γκνάμπρι έπιασε το σουτ στην κίνηση (54′) αλλά είδε το σουτ του να μην βρίσκει στόχο, από ευνοϊκή θέση.

Στιγμή που αποτέλεσε το έναυσμα για μια μίνι αντεπίθεση της Γερμανίας, που παρά την εδαφική της υπεροχή, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να προβληματίσει την καλοκουρδισμένη «τρικολόρ» μηχανή. Μάλιστα ο τρόμος που προκαλούσε κάθε κάλπασμα του ασταμάτητου Εμπαπέ, θα μπορούσε να φέρει το σκορ σε διαστάσεις θριάμβου για τους Γάλλους, που βρήκαν δυο ακόμα φορές δίχτυα αλλά σώθηκαν (ορθά) από τον VAR.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με την Γαλλία να τρομάζει με τον επαγγελματισμό της και την Γερμανία να επιβεβαιώνει πως το βλέμμα πρέπει να στραφεί στην μετά-Λεβ εποχή…

Συνθέσεις

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ερναντές, Καντέ, Ραμπιό, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Μπενζεμά (89′ Τολισό)

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ):Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87′ Τσαν), Κίμιχ, Γκόσενς (89′ Φόλαντ), Γκουντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Χάβερτς (74′ Σανέ), Γκνάμπρι (74′ Βέρνερ).

Το πρόγραμμα του 6ου ομίλου

Τρίτη 15/6

Ουγγαρία – Πορτογαλία  0-3
Γαλλία – Γερμανία  1-0

Σάββατο 19/6

Ουγγαρία – Γαλλία (16.00)
Πορτογαλία – Γερμανία (19.00)

Τετάρτη 23/6

Πορτογαλία – Γαλλία (22.00)
Γερμανία – Ουγγαρία (22.00)

Η βαθμολογία

Group F
ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Πορτογαλία 1 1 0 0 3 0 3 3
2 Γαλλία 1 1 0 0 1 0 1 3
3 Γερμανία 1 0 0 1 0 1 -1 0
4 Ουγγαρία 1 0 0 1 0 3 -3 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected