Κατηγορίες
Basket

Συμφωνία του Λεύκιππου Ξάνθης με τον Ανδρέα Περρή

O Λεύκιππος Ξάνθης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ανδρέα Περρή.

Ο φετινός “κύκλος” των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας μας, “ανοίγει” με την προσθήκη ενός ικανότατου και ελπιδοφόρου νεαρού, ο οποίος έχει φανερώσει δείγματα του σπουδαίου του ταλέντου στην μέχρι τώρα μπασκετική του πορεία. Ο Περρής, που είναι 19 ετών (23/1/2002) και έχει ύψος 2.01, έχει αποτελέσει μέλος των “μικρών” Εθνικών Ομάδων.

Η σωματοδομή του σε συνδυασμό με την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, τον καθιστούν ως έναν αθλητή με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Το περσινό καλοκαίρι (2020) αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού στο Final-6 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Ο Περρής, σουτάροντας με το υψηλό 41.2% έξω από τα 6.75, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη 10άδα των αθλητών οι οποίοι πέτυχαν τα περισσότερα τρίποντα στο τουρνουά. Φορώντας την φανέλα του Λεύκιππου Ξάνθης, o νεαρός θα “συναντήσει” εκ νέου τον Νεοκλή Λεμονίδη, καθώς συνεργάστηκε με τον έμπειρο κόουτς κατά το ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, στον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Η “διαδρομή” του

Ο Περρής κατάγεται από την Κομοτηνή και ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον τοπικό Αίαντα. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής της ΔΕΚΑ. Ακολούθως, πήρε μεταγραφή (2017) στον Ολυμπιακό, παίζοντας τόσο στο παιδικό όσο και στο εφηβικό τμήμα των “ερυθρολεύκων”. Μάλιστα, ήταν μέλος (παρ’ ότι μικρότερος ηλικιακά σε σχέση με τους τότε συμπαίκτες του) της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού, όταν αυτή κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, το 2018.

Μετέπειτα, ο Περρής έπαιξε στη ΧΑΝΘ ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα με τον Μαντουλίδη που το 2019 είχε μια σημαντική διάκριση δεδομένου πως κατέκτησε την πέμπτη θέση παγκοσμίως (είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος για τον Μαντουλίδη, ο οποίος είχε στις τάξεις του τον νυν καλαθοσφαιριστή του Λεύκιππου).

Ο νεαρός γκαρντ συνέχισε στον Ολυμπιακό (2019-20) και αγωνίστηκε στο Final-6 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων (2020), στο οποίο οι “ερυθρόλευκοι” τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Ως φοιτητής στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης, ο Περρής επέστρεψε πέρυσι στη Θράκη για να αγωνιστεί στον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Στο μοναδικό παιχνίδι που έδωσε ο συγκεκριμένος σύλλογος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής -πριν αυτό διακοπεί ελέω πανδημίας- ο ταλαντούχος αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας 19 πόντους κόντρα στους Ίκαρους Σερρών και αποτελώντας τον δεύτερο σκόρερ της πρώην ομάδας του Νεοκλή Λεμονίδη. Από φέτος, ο Περρής “μετακομίζει” στη Ξάνθη και εν όψει της επόμενης σεζόν (2021-22), η “οικογένεια” του Λεύκιππου εύχεται στον νεαρό υγεία και κάθε επιτυχία με τον σύλλογό μας!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected