Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο Χρήστος Σπυρόπουλος έσωσε τις ζωές 10 ανθρώπων!

Μετά από μία μακρά πορεία στα γήπεδα του χάντμπολ, ο Χρήστος Σπυρόπουλος υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στο Λιμενικό Σώμα φέροντας το βαθμό του Επικελευστή. Χθες, έσωσε τη ζωή δέκα ανθρώπων επιτελώντας το καθήκον του με υποδειγματικό τρόπο.

Όπως αναφέρει το e-handball, τo απόγευμα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή “Μεγάλου Εμβόλου” του Αγγελοχωρίου, δύο λέμβοι ναυτοπροσκόπων (2 ενήλικες και 8 παιδιά ηλικίας 13-16 ετών σε κάθε σκάφος) είχαν βγει σε απόσταση περίπου δύο ναυτικών μιλίων από την ακτή.

Τα ρεύματα της περιοχής και ο κυματισμός που δημιουργήθηκε εκείνη την ώρα ανέτρεψε τη μία λέμβο, με αποτέλεσμα δύο ενήλικες και οκτώ παιδιά να βρεθούν στη θάλασσα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και σε διάστημα τριών λεπτών ο Χρήστος Σπυρόπουλος μαζί με τον Υποδιοικητή του τμήματος της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας βρέθηκαν στην ακτή, με τον πρώην αθλητή να αλλάζει μέσα στο αυτοκίνητο. Μόλις έφτασαν, ο Σπυρόπουλος επιβιβάστηκε σε ένα μικρό ιδιωτικό φουσκωτό, το “Σωστικό 1” και με τον χειριστή του σκάφους έσπευσε στο θαλάσσιο σημείο που βρίσκονταν οι δέκα ναυτοπρόσκοποι.

Με εξαιρετικούς χειρισμούς μέσα στη θάλασσα, περισυνέλλεξε τους ναυτοπροσκόπους και τους ανέβασε με ασφάλεια, αρχικά στη δεύτερη λέμβο και στη συνέχεια στο αλιευτικό σκάφος “Δημήτριος”, που έσπευσε στο σημείο για βοήθεια. Ο Χρήστος Σπυρόπουλος ολοκλήρωσε τη διάσωση, σε μία επιχείρηση που διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα με απόλυτη επιτυχία. Και τα δέκα άτομα είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τρία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

“Εκείνη την ώρα, τη στιγμή της επιχείρησης, το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι ένας λάθος χειρισμός μπορεί να σε στοιχειώσει για όλη τη ζωή σου. Ήμουν σίγουρος για όσα έπρεπε να κάνω και όλα πήγαν καλά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν. Σίγουρα, υπήρξε σοκ για τα άτομα που βρέθηκαν στη θάλασσα, λόγω του κρύου νερού και των κυμάτων της περιοχής. Ωστόσο, τέλος καλό, όλα καλά”, είπε ο ίδιος στο e-handball. Μετά το τέλος της επιχείρησης ο Χρήστος Σπυρόπουλος επέστρεψε στην υπηρεσία του για το υπόλοιπο της βάρδιας. “Καθημερινά, όλα τα στελέχη της υπηρεσίας δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ειδικά το καλοκαίρι οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες και συνιστούμε σε όλους να δείχνουν μεγάλη προσοχή στη θάλασσα”, συμπλήρωσε.

Στα γήπεδα, ο 37χρονος Χρήστος Σπυρόπουλος διένυσε μία μεγάλη χαντμπολική διαδρομή που ξεπέρασε τα 21 χρόνια, ως το 2018, με περισσότερους από 300 αγώνες (τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία της ΧΑΝΘ) και περισσότερα από 800 γκολ (τέταρτος στη σχετική λίστα), ενώ για ένα χρόνο φόρεσε και τη φανέλα του ΑΕΣΧ Πυλαίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected