Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγαλειώδες επίτευγμα για την ΑΕΚ!

Μεγαλειώδες επίτευγμα για την ΑΕΚ!

Η Ένωση εξασφάλισε την wild card της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας χάντμπολ και την προσεχή σεζόν θα αγωνιστεί στο EHF European League, στην δεύτερη δηλαδή τη τάξει κατηγορία του ευρωπαϊκού χάντμπολ, δίχως μάλιστα να χρειαστεί να παίξει σε προκριματικά!

Οι “κιτρινόμαυροι”, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέκτησαν το EHF European Cup (τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή κατηγορία) θα συμμετάσχουν, λοιπόν, απευθείας στους ομίλους του European League και θα σημειώσουν ακόμα ένα ρεκόρ, αφού θα είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο.

Η αθηναϊκή ομάδα είναι η 12η από εκείνες που έχουν ήδη… καπαρώσει θέση στους ομίλους. Τα υπόλοιπα 11 κλαμπ είναι: SC Magdeburg (GER), HBC Nantes (FRA), Bidasoa Irun (ESP), Grundfos Tatabánya KC (HUN), IK Sävehof (SWE), HC Eurofarm Pelister (MKD), Pfadi Winterthur HB (SUI), Chekhovskie medvedi (RUS), RK Gorenje Velenje (SLO), Tatran Presov (SVK) and Cocks (FIN).

Ενδεικτικό του μεγέθους της επιτυχίας της ΑΕΚ είναι ότι ομάδες όπως η Füchse Berlin (GER), η Orlen Wisla Plock (POL) και η Sporting CP (POR) θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, στον οποίο θα μετάσχουν συνολικά 8 ομάδες, από τις συνολικά 40 των προκριματικών. Στον πρώτο προκριματικό θα αγωνιστεί και η Ademar Leon (ESP) των Ελλήνων διεθνών, Παπαντωνόπουλου, Μπόσκου, Λιάπη.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο (28-29 Αυγούστου, 4-5 Σεπτεμβρίου), από τον οποίο θα ξεκινήσει μεταξύ άλλων η Rhein-Neckar Löwen (GER) θα μετάσχουν 32 ομάδες. Από τον πρώτο προκριματικό γύρο θα ξεκινήσει και η Ystads IF (SWE), την οποία είχε αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στους τελικούς του European Cup. Η κλήρωση γι’ αυτές τις αναμετρήσεις θα λάβει χώρα στις 20 Ιουλίου, στην Βιέννη.

Η φάση των ομίλων θα περιλαμβάνει 24 ομάδες και οι υποχρεώσεις τους θα ξεκινήσουν στις 19 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση γι’ αυτήν θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Τα πρώτα ματς της φάσης των «16» και των προκριματικών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο τέλος Μαρτίου και στο τέλος Απριλίου αντίστοιχα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected