Κατηγορίες
Διάφορα

Ξανά φωτιά στην Αχαΐα, καταδίωξη ενός ασημί αυτοκινήτου! (photos)

Δεν το χωράει ο νους αυτό που βιώνει η Αχαΐα το φετινό καλοκαίρι…

Δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Λαμπίρι, πέρα από τις Καμάρες, τη Ζήρια και την Άνω Ζήρια. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο. Επιχείρηση απομάκρυνσης και λουομένων από παραθαλάσσιο κατάστημα στο Λαμπίρι. Γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας σε Δρέπανο και Σελιανίτικα. Πανικόβλητοι απομακρύνονται οι κατοικοι και απο τα κοντινά θερετρα.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Σπεύδει ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΙΑΣ.

Υπάρχει πληροφορία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες και για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με την εκδήλωση της φωτιάς και αυτή τη στιγμή  καταδιώκεται ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν πρόσωπα τα οποία ταιριάζουν με την περιγραφή.. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  το ΙΧ που θεωρείται ύποπτο, εντοπίστηκε από τους κατοίκους.

Υπενθυμίζεται οτι και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Πάτρα και τον Ερύμανθο αποδίδονται σε εμπρησμό.

Πριν λίγο το ΕΚΑΒ πήρε εντολή να μεταβεί στην περιοχή για να παραλάβει ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας εκδηλώθηκε πριν λίγο. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στην περιοχή αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα και ουσιαστικά φαίνεται πως πρόκειται για αναζωπύρωση.

Προς τα Άνω Ζήρια μετακινούνται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εναέρια μέσα από την Ανδραβίδα.

Η αστυνομία κλείνει την παλαιά εθνική οδό και την Ολυμπία οδό στο ύψος της Ζήριας.

δείτε φωτογραφίες στο thebest.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected