Κατηγορίες
Διάφορα

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για “εξαίρεση” όσον αφορά τον θάνατο πλήρως εμβολιασμένου στο Παπανικολάου (vid)

Ακόμη μία απώλεια από τον κορονοϊό μετρά η χώρα μας, αυτή τη φορά ενός άνδρα ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου στην εκπομπή του Open “Ώρα Ελλάδος”, γνωστοποίησε πως ένας 70χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν με βαρύτατη πνευμονία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Επρόκειτο για έναν οδοντίατρο, διπλά εμβολιασμένο, ο οποίος έπαιρνε όλα τα μέτρα, είχε «συμμορφωθεί πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα», ενώ και όλα τα μέλη της οικογένειάς του ήταν επίσης εμβολιασμένα.

“Είναι μία από τις περιπτώσεις εξαιρέσεις. Είναι ο πρώτος θάνατος στις 13.000 που έχουμε […] Η μετάλλαξη αυτή (Δέλτα) άλλαξε όλα τα δεδομένα, μιλάμε σχεδόν για μία καινούργια πανδημία. Ήδη τέθηκε επί τάπητος μήπως χρειάζεται και τρίτη δόση εμβολίου και είναι αυτή η μεγάλη ανησυχία για το τέταρτο κύμα, ότι όταν επιστρέψουν όλοι οι εκδρομείς με την υπερμεταδοτικότητα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στους χώρους συνάθροισης και συνωστισμού, που παρ’ όλο που βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους και με μια θερμοκρασία που δεν ευνοεί τον ιό, καταλαβαίνετε τι σκεφτόμαστε ότι θα συμβεί τον χειμώνα και όταν θα πέσει η θερμοκρασία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος.

Να μην θεοποιούμε τους εμβολιασμένους

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ανέφερε πως ο ιός βρίσκεται παντού και δεν ξεχωρίζει ηλικίες και εμφανίστηκε κατηγορηματικός όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, σχολιάζοντας πως το αντιμετωπίζουν ως εξαίρεση.

“Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει και τους εμβολιασμένους, βέβαια σε μικρότερο βαθμό, νοσούν αλλά δεν κινδυνεύουν. Δεν πρέπει να το υποτιμούμε αυτό. Θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, όμως πρέπει και εκείνοι να προσέχουν. Αυτό είναι το δυνατό μήνυμα που εκπέμπει όλη αυτή η ιστορία. Η προστασία του εμβολίου, είναι πάρα πολύ υψηλή και αυτό το περιστατικό είναι μία μοναδική εξαίρεση στους 13.000 θανάτους που έχει αφήσει πίσω του ο covid-19”, σημείωσε.

Εξέφρασε την ανησυχία του ωστόσο για το επερχόμενο τέταρτο κύμα του covid-19, τονίζοντας πως αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι ανεμβολίαστοι και οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι αν δεν εμβολιαστούν τότε “θα έχουμε ένα σφοδρότατο τέταρτο κύμα με πολλούς νεκρούς”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected