Κατηγορίες
Διάφορα

Δημοσίευμα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του κ. Βασιλακόπουλου για τον θάνατο έξι νέων από covid-19

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ (ΕΔΩ) ανέφερε πως μέσα στην εβδομάδα έφυγαν από τη ζωή έξι νέα παιδιά από covid-19. Κάτι το οποίο όμως σύμφωνα με έρευνα του Pronews, διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα στοιχεία για να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε νέα παιδιά, καθώς όπως ισχυρίστηκε κινδυνεύουν από τον ιό.

Παρόλα αυτά τα όσα είπε δεν ισχύουν, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα δεν πέθανε κανένα παιδί με covid-19, ενώ πέθανε ένα άτομο ηλικίας 18 έως 39 ετών. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή του ηλικία καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει ανά ηλικιακές ομάδες. Αλλά ακόμα και εάν πρόκειται τελικά για παιδί 20-25 ετών είναι ένα και όχι έξι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ υπήρχαν 95 νεκροί με covid-19 ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της 14ης Αυγούστου (δηλαδή μια εβδομάδα πριν) υπήρχαν 94 νεκροί.

Για να είμαστε όμως σωστοί ελέγξαμε και την ανακοίνωση της 1ης Αυγούστου, σύμφωνα με την η οποία υπήρχαν 91 νεκροί ηλικίας 18 έως 39 ετών. Άρα μέσα στον Αύγουστο έφυγαν 4 άτομα με covid-19 ηλικίας 18 έως 39 ετών. Πού βρήκε το 6 νέοι σε μια εβδομάδα ο Θ.Βασιλακόπουλος;

Φυσικά θα πρέπει να τονιστεί πως εδώ και αρκετούς μήνες έχουν πεθάνει τρία παιδιά (έως 18 ετών) με covid-19, αριθμός που παραμένει σταθερός εδώ και πολλούς μήνες.

περισσότερα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected