Κατηγορίες
Αθλήματα

Νέες σπουδαίες διακρίσεις για τους Έλληνες τενίστες!

Φιναλίστ στη Βουλγαρία η Χατζηαβραάμ

Τη 2η θέση στο διπλό πήρε η Ελένη Χατζηαβραάμ, στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενήθηκε στο Pazardzhik της Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Χατζηαβραάμ μοιράστηκε το court με την Καναδή Nikol Kedun και πήραν μαζί τη 2η θέση στο διπλό, στο Bulgaria Cup 11, που διεξήχθη στα χωμάτινα γήπεδα του Tennis Center Favorit, στην πόλη Pazardzhik της Βουλγαρίας.

Η Χατζηαβραάμ και η Kedun πήραν bye στον 1ο γύρο και έπαιξαν απευθείας στα προημιτελικά, όπου κέρδισαν τις Βουλγάρες Deya Nedkova και Kalina Simeonova με 6-2, 6-3. Στα ημιτελικά έδωσαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Βουλγάρα Valeria Garnevska και τη Ρωσίδα Milana Konovalova, τις οποίες κέρδισαν με 7-6 (2), 4-6, 13-11.

Στον τελικό, το Ελληνοκαναδικό δίδυμο δεν τα κατάφερε σε ακόμα ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα από τις Βουλγάρες Andrea Ivanova και Galena Krastenova, με 6-4, 7-5.

Η 13χρονη Ελληνίδα τενίστρια έπαιξε και στο ταμπλό του μονού, όπου έκανε έναν καλό αγώνα αλλά δεν την εγκατέλειψαν οι δυνάμεις της στα δυο τελευταία σετ και δεν απέφυγε την ήττα από την Andrea Ivanova, με 2-6, 6-2, 6-3.

Στο τουρνουά της Βουλγαρίας αγωνίστηκε και ο Θωμάς Ζησάκος, ο οποίος έπαιξε στα προκριματικά του μονού στα αγόρια U14, όπου γνώρισε την ήττα από τον Βούλγαρο Brayan Dimov, με 1-6, 6-3, 10-3.

Ράφα Παγώνης

Νέα επιτυχία για τον Παγώνη στο Umag

Επιτυχιών συνέχεια για τον Ράφα Παγώνη, που κέρδισε τα τρόπαια σε μονά και διπλά στο διεθνές τουρνουά στα 10άρια Champions Bowl που φιλοξενήθηκε στο Umag της Κροατίας.

Στην κατηγορία των 10 ετών, για αθλητές γεννημένους το 2011, ο Παγώνης κυριάρχησε και στα δυο ταμπλό, πετυχαίνοντας συνολικά 9 νίκες, 6 στα μονά και 3 στα διπλά, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ.

Στο μονό κέρδισε τους Mohan Vedant (5-1, 5-4), Kai Grimson (5-0, 5-1) και Andrija Bojovic (5-2, 5-0), για να προκριθεί στους αγώνες νοκ άουτ.

Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Βρετανό Keiju Yuto χωρίς να χάσει game (5-0, 5-0), στα ημιτελικά κέρδισε τον Αυστριακό Hector Freitas με 5-4, 5-0 και στον τελικό επιβλήθηκε ξανά του συμπαίκτη του στα διπλά, Mohan Vedant από την Ισπανία, με 5-2, 5-3.

Στο διπλό συνεργάστηκε με τον Vedant, κερδίζοντας 3 αγώνες για να φτάσει ως τον τίτλο. Πρώτα κέρδισαν τους Morris Knaus (Ελβετία) και Miha Gutman (Κροατία) με 5-0, 5-0, στη συνέχεια απέκλεισαν τους Βρετανούς Yuto και Adam Alexander Zikara με 5-2, 5-2, ενώ στον τελικό κέρδισαν τον Γερμανό Lazar Jankovic και τον Σέρβο Andrija Bojovic με 5-1, 5-2.

Θυμίζουμε πως μέσα στον τελευταίο μήνα ο Παγώνης είχε κερδίσει back-to-back τίτλους για το U10 TEN-PRO International, στις περίφημες ακαδημίες του Boris Becker και του Patrick Mouratoglou.

Ελένη Λαζαρίδου

Το σήκωσε η Λαζαρίδου στη Βηρυτό

Τον 1ο της τίτλο στα μονά σε τουρνουά της ITF κατέκτησε η Ελένη Λαζαρίδου, η οποία πρωταγωνίστησε στο τουρνουά της Βηρυτού στον Λίβανο.

Μια εξαιρετική εβδομάδα πραγματοποίησε η Ελένη Λαζαρίδου στη Βηρυτό και στα χωμάτινα γήπεδα του Damour Country Club, όπου κέρδισε και τους 5 αγώνες της στα μονά, για να κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά της Grade 5 κατηγορίας της ITF.

Η Λαζαρίδου άνοιξε την εβδομάδα της με μια δύσκολη επικράτηση επί της Αιγύπτιας Shahd Habib με 7-5, 2-6, 6-2. Στη συνέχεια απέκλεισε την Ιρανή Asal Sadat Kiaei με 6-0, 6-0, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε έπειτα από 2 κλειστά σετ της Τουρκάλας Ada Pinara Karabacak, με 7-5, 7-5.

Στα ημιτελικά η 16χρονη Ελληνίδα κέρδισε την Ιρανή Dorsa Cheraghi με 6-1, 6-4, ενώ στον τελικό επικράτησε της Κύπριας Έμμας Φαντούση, με 7-5, 3-6, 6-2, έπειτα από ένα ακόμα πολύ δυνατό ματς.

Συνολικά αυτός ήταν ο 2ος τίτλος για τη Λαζαρίδου, που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο διπλό του G4 τουρνουά της Λάρνακας την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τη Lea Bathellier.

Και αυτή την εβδομάδα έπαιξε στα διπλά η Λαζαρίδου, μαζί με την Ελευθερία Κούσουλα. Οι δυο παίκτριες ξεπέρασαν το εμπόδιο των Αιγύπτιων Malak Ahmed Adel και Kenzy Ramy που εγκατέλειψαν στο 1ο σετ, αλλά στα ημιτελικά ηττήθηκαν από τις Τουρκάλες Nisa Bulut και Ada Pinara Karabacak, με 1-6, 3-6.

Η Ελευθερία έδωσε έναν αγώνα στο μονό της διοργάνωσης της Βηρυτού, καθώς ηττήθηκε από τη Λιβανέζα Maria Breidy, με 2-6, 6-2, 6-4.

Δημήτρης Παλιούρας

Πρωταθλητής στα μονά και στα διπλά ο Παλιούρας

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση της ITF κατέκτησε ο Δημήτρης Παλιούρας στα μονά, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Πέγια στο Κόσοβο, ενώ κέρδισε τον τίτλο και στα διπλά, μαζί με τον Ευγένιο Βασιλάκη.

Ο Παλιούρας, Νο.1 στο ταμπλό της διοργάνωσης της Grade 5 κατηγορίας του Κοσόβου και Νο.578 στην παγκόσμια κατάταξη U18 των αγοριών, δεν έχασε ούτε ένα σετ σε 5 αναμετρήσεις αυτή την εβδομάδα.

Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Κοσοβάρο Diell Mehmedi με 6-0, 6-0, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Σλοβάκο Markus Lazarcik με 6-1, 6-3. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Τούρκο Enes Kocu με 6-1, 6-1 και στα ημιτελικά απέκλεισε τον Σέρβο Romeo Hadzimehmedovic με 6-2, 7-5.

Στον τελικό επικράτησε του Emil Dapcevic από το Μαυροβούνιο, με 6-4, 6-3. Αυτός ήταν ο 3ος τελικός σε ITF διοργάνωση για τον Παλιούρα, που ήταν φιναλίστ στα Τίρανα τον περασμένο Μάιο και στα Σκόπια τον Αύγουστο.

Ο Παλιούρας αναδείχθηκε πρωταθλητής και στα διπλά, όπου έφτασε τους 2 τίτλους σε διοργανώσεις της ITF. Αυτή την εβδομάδα συνεργάστηκε με τον Ευγένιο Βασιλάκη, με τον οποίο είχαν κερδίσει και το Grade 5 τουρνουά στα Σκόπια τον προηγούμενο μήνα.

Οι δυο Έλληνες παίκτες κέρδισαν στον 1ο γύρο τον Maxwell Castle και τον Diell Mehmedi με 6-3, 6-4. Στα προημιτελικά απέκλεισαν τους Markus Lazarcik και Alexander Nordal Clausen με 6-3, 6-1, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Emil Dapcevic και Romeo Hadzimehmedovic με 2-6, 6-1, 10-2. Στον τελικό επικράτησαν των Daniele Augenti και Christopher Robin Rootare, με 6-3, 5-7, 10-7.

Και ο Βασιλάκης είχε καλή παρουσία στο μονό, όπου απέκλεισε τον Maxwell Castle με 6-2, 6-2, τον Eldin Huseinovic (5-2, εγκατάλειψη) για να μπει στα προημιτελικά, όπου έκανε μια πολύ καλή νίκη επί του Τούρκου Kerem Ozlale, No.2 στο ταμπλό, με 5-7, 7-6 (9), 6-4. Στα ημιτελικά, ο Βασιλάκης γνώρισε την ήττα από τον Emil Dapcevic, με 6-3, 6-3.

Στο τουρνουά του Κοσόβου αγωνίστηκαν ακόμα οι Αχιλλέας Κουσαρίδης, Γιάννης Αλεξανδρής και Αλεξάνδρα Μάγια, που είχαν επίσης καλές παρουσίες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected