Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Οι όροι της αποπληρωμής των Επιστρεπτέων Προκαταβολών

Αποπληρωμή των κρατικών δάνειων σε 60 δόσεις και κούρεμα σε ορισμένες περιπτώσεις έως 75% προβλέπουν για όσους πήραν τις ενισχύσεις οι υπουργικές αποφάσεις που μόλις εκδόθηκαν.

Σε 60 μηνιαίες δόσεις μπορούν όσοι μετείχαν του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να επιστρέψουν τα ποσά που πήραν. Πρόκειται για 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση έως τις 31 Ιανουαρίου 2022. Μάλιστα σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται έκπτωση 15%..

Τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στις τυχόν λοιπές οφειλές της επιχείρησης, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ www.aade.gr στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή». Παράλληλα δίνεται νέα παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε υπουργικές αποφάσεις προβλέπεται και «κούρεμα» έως και 75% για ορισμένες περιπτώσεις δικαιούχων.

Οι υπουργικές αποφάσεις ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected