Κατηγορίες
Διάφορα

Γιβραλτάρ : 34.000 κάτοικοι, 118% εμβολιασμένοι (+εργαζόμενοι από γειτονικές χώρες), ολοταχώς για Χριστουγεννιάτικο lockdown!

Τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει η είδηση πως το Γιβραλτάρ, η “πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου”, πάει σε “ήπιο lockdown” και ακύρωση των Χριστουγεννιάτικων εορτασμών.

Όπως αναφέρει το News247, η τοπική κυβέρνηση του Γιβραλτάρ που ανήκει στη Βρετανία, αποφάσισε να κάνει πιο αυστηρά τα μέτρα για την επιτήρηση της πανδημίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρούνται στη περιοχή.

Την περασμένη Παρασκευή, οι κάτοικοι έλαβαν οδηγίες για να περιορίσουν τις κοινωνικές συναναστροφές, όσο γίνεται περισσότερο.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι θα πρέπει να “κρίνουν μόνοι τους” σχετικά με το αν θα πραγματοποιήσουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και “συμβουλεύει σθεναρά να μην το κάνουν”, με έμφαση στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Το Γιβραλτάρ καταγράφει αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, έχοντας 66 κατά μέσο όρο ανά ημέρα. Ακόμη, έχουν χορηγηθεί 95.407 δόσεις εμβολίου μέχρι στιγμής, οι οποίες είναι αρκετές για να έχει εμβολιαστεί πλήρως το 118% του πληθυσμού της χώρας, που ανέρχεται σε 33.000 μόνιμους κατοίκους του “βράχου” και των εργαζομένων που πηγαινοέρχονται καθημερινά.

“Δεδομένης της εκθετικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η κυβέρνηση σκοπεύει να ακυρώσει μια σειρά από δικές της εκδηλώσεις, όπως τα επίσημα χριστουγεννιάτικα event, δεξιώσεις και λοιπές συγκεντρώσεις”, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

“Οι πολίτες καλούνται να λειτουργήσουν με δική τους κρίση πλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συμβουλές που δίνονται”, συνεχίζει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected