Κατηγορίες
Διάφορα

Υφυπουργός Υγείας : “Εκ παραδρομής το λάθος ότι οι εμβολιασμένοι κολλούν περισσότερο από τους ανεμβολίαστους” (audio)

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι πλέον η πανδημία πλήττει τον ανεμβολίαστο πληθυσμό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και στην εκπομπή «Σκάει Είδηση», με τους Εύα Αντωνοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου.

Σχετικά με την αναφορά που η ίδια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή και η οποία έγινε αντικείμενο συζήτησης, η κ.Γκάγκα τόνισε: «Υπήρξε μια παραδρομή του λόγου. Σε μία φράση αντί να χρησιμοποιήσω τη λέξη ανεμβολίαστοι, είπα εμβολιασμοί. Και αμέσως μετά ανέφερα ότι οι ανεμβολίαστοι κολλάνε από 13 έως 20 φορές περισσότερο, σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους». «Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως να φοράμε τη μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές μας, να κάνουμε τεστ όπου και όταν χρειάζεται. Και ακόμη πιο σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την πρώτη δόση και όσοι έχουν εμβολιαστεί πριν 6 μήνες να κάνουν την τρίτη δόση».

Σε ό,τι αφορά τις αντοχές του συστήματος Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός ανάφερε: «Ενισχύουμε το σύστημα και τους ανθρώπους του οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια εργάζονται αδιάκοπα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις τις οποίες προσθέτουμε στο σύστημα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected