Κατηγορίες
Διάφορα

Θέμης Κωνσταντινόπουλος : Το γκράφιτι του Βεροιώτη street artist αναδείχτηκε το δεύτερο στον κόσμο!

Στα πλαίσια των κοινωνικών δικτύων λειτουργεί η πολυπληθής διαδικτυακή ομάδα Street Art Cities με μέλη από όλο τον κόσμο.

Μέσω αυτής της διαδικτυακής εφαρμογής παρουσιάζονται και αναδεικνύονται τα σημαντικότερα έργα graffiti από όλες τις πόλεις του κόσμου, ενώ κατά καιρούς διενεργούνται και ψηφοφορίες για την κατάταξη των καλύτερων από αυτά.

Στις διαδικτυακές ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν τον Οκτώβριο 2021 αναδείχθηκαν τα δέκα καλύτερα έργα παγκοσμίως.

Την περίοπτη δεύτερη θέση από τα 10 καλύτερα έργα graffiti ανά τον κόσμο, κατέλαβε η «Τζοκόντα της Βέροιας» όπως αποκαλέστηκε το γνωστό και προβεβλημένο πλέον έργο του Βεροιώτη street artist Θέμη Κωνσταντινόπουλου που υπογράφει τα έργα του ως «Dem».

Στην παρουσίαση του έργου ως νούμερο 2 μεταξύ των 10 κορυφαίων παγκοσμίως, παρατίθεται από την διαδικτυακή εφαρμογή «Street Art Cities» και το ακόλουθο σημείωμα με το οποίο αναφέρεται στον καλλιτέχνη χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό του χαρακτηριστικό «@dem_inkdacity»:

«Το νούμερο 2 από τα 10 κορυφαία από τα καλύτερα του Οκτωβρίου μπορείτε να το βρείτε στη Βέροια, στην Ελλάδα.

Ο @dem_inkdacity γεννήθηκε στη Βέροια. Έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία. Στα εφηβικά του χρόνια άρχισε να ανακαλύπτει τα «graffiti» με τα οποία ασχολούταν μέχρι τώρα συμμετέχοντας σε πολλά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Σπούδασε σχέδιο γραφιστικής και τελευταία ασχολείται επαγγελματικά με τατουάζ και τοιχογραφίες.

Το στυλ του μπορεί να περιγραφεί από τα ρεαλιστικά πορτραίτα του.»

Η επιτυχία του καλλιτέχνη Θέμη Κωνσταντινόπουλου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Βέροιας και προκαλεί αισθήματα υπερηφάνειας στους συμπολίτες του.

*laosnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected