Κατηγορίες
Αθλήματα

Ήττα στα σημεία για την ΑΕΚ στην Πορτογαλία

Με ψηλά το κεφάλι αν και ηττημένη επιστρέφει η ΑΕΚ στην Ελλάδα από την Λισσαβόνα.

Η Ένωση έχασε με 31-30 από την Σπόρτινγκ για την 4η αγωνιστική του δ’ ομίλου του EHF European League σε ένα ματς – θρίλερ στο οποίο δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Παρά τις γνωστές απουσίες των Λέμος, Κεδέρη και εσχάτως του Μόγια, οι «κιτρινόμαυροι» δημιούργησαν όλα τα δεδομένα που απαιτούνταν για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία, αλλά τελικά τους μένει μια γλυκόπικρη γεύση και μια χαμένη ευκαιρία.

Όπως αναφέρει το e-handball, ηΑΕΚ για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε πως έχει και την ποιότητα αλλά και τον τρόπο να λάμψει και στους ομίλους του EHF European League. Πολύ καλά διαβασμένη και με μεγάλη συγκέντρωση μπήκε στο παιχνίδι για να διεκδικήσει το μέγιστο δυνατό. Στο πρώτο μέρος με πολύ καλή άμυνα βρήκε τις μπάλες που ψάχνει κάθε φορά για να βγει στον αιφνιδιασμό, σε οργανωμένες επιθέσεις είχε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Πορτογάλων και με τους Κοτσιώνη και Μυλωνά να βρίσκουν λύσεις από την περιφέρεια και τον Πλάθα από τα έξι μέτρα πήγε στα αποδυτήρια με βραχύ προβάδισμα ενός γκολ (15-14).

Στο δεύτερο μέρος, ένα «νεκρό» διάστημα στο 40’-45’ επέτρεψε στην Σπόρτινγκ να «τρέξει» ένα σερί 3-0 και να προηγηθεί με 24-20 και 25-21. Μετά και το τάιμ άουτ που πήρε ο Δημήτρης Δημητρούλιας, η απόδοση ανέβηκε ξανά στην άμυνα και ήρθαν τρία αναπάντητα γκολ από Μυλωνά και Αραμπατζή για να μαζευτεί άμεσα η διαφορά.

Η αποβολή του Πλάθα στο 48:36 (η δεύτερη για την Ένωση μετά από αυτήν του πρώτου σκόρερ της στην διοργάνωση Δημήτρη Τζηρά στο πρώτο μέρος) για επικίνδυνο μαρκάρισμα σαφώς και άλλαξε τα δεδομένα, αφού ο Ισπανός πίβοτ είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και επίθεσης.

Ακόμη και με αυτή την απώλεια η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στην Σπόρτινγκ να «χτίσει» κάποια διαφορά και με τον Ουγκάλντε να σώζει μια χαμένη μπάλα μείωσε σε 29-28 στο 56:49. Η Σπόρτινγκ ανταπέδωσε αμέσως και με πέναλτι έκανε το 30-28 στο 57:20.

Στο τάιμ άουτ που ακολούθησε ο Δημητρούλιας ήταν σαφής: «Τα πηγαίνετε έξοχα! Εξοχα! Μπορούμε να πάρουμε αυτόν τον πόντο». Ο Δικαιούλιας με υπέροχη εκτέλεση από τα έξι μέτρα μείωσε σε 30-29 στο 58:15, αλλά οι Πορτογάλοι έκαναν σχεδόν αμέσως το 31-29. Ο Αραμπατζής μισό λεπτό πριν το τέλος μείωσε ξανά στο γκολ. Στα 20’’ που έμεναν οι Πορτογάλοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και ο Ουγκάλντε προσπάθησε σχεδόν σε νεκρό χρόνο να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Τα αποτελέσματα του 4ου ομίλου:

Πέλιστερ – Ταταμπάνια 33-20
Σαφχάουζεν – Νιμ 25-25
Σπόρτινγκ – ΑΕΚ 31-30

Βαθμολογία (σε 4 ματς):

Σπόρτινγκ 6
Νιμ 5
Πέλιστερ 5
ΑΕΚ 4
Ταταμπάνια 2
Σαφχάουζεν 2

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected