Ποδόσφαιρο Κόσμος

Συγκλονιστική κίνηση από τη Γουέστ Χαμ: Συμπεριέλαβε στην αποστολή της κοριτσάκι έξι ετών με καρκίνο!

Η Γουέστ Χαμ υποδέχθηκε τη Σαουθάμπτον, σε ένα παιχνίδι στο οποίο το μεγαλύτερο χειροκρότημα δεν πήγε σε κάποιον από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, αλλά στο Νο12 της ομάδας.

Και είναι ένα χειροκρότημα όχι μόνο από τους οπαδούς των Λονδρέζων αλλά και από αυτούς όλων των ομάδων, αφού πρόκειται για την Άιλα Κέιτον, ένα 6χρονο κοριτσάκι που δίνει μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου, συγκινώντας τους πάντες.

Το 2018 ο αρχηγός της Γουέστ Χαμ, Μαρκ Νόουμπλ, είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στην αγκαλιά του ένα μικρό κορίτσι. Ήταν ο κατάλληλος τρόπος για να μάθουν όλοι την ιστορία του. Το όνομά της είναι Άιλα Κέιτον και η μοίρα δεν ήταν καλή μαζί της, αφού όταν ήταν δύο ετών διαγνώστηκε με κακοήθες νευροβλάστωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου που «χτυπάει» μόλις 100 παιδιά τον χρόνο.

Όπως αναφέρει το rosa.gr, η Γουέστ Χαμ συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς με τη Σαουθάμπτον στις 26 Δεκεμβρίου την 6χρονη οπαδό της ομάδας Άιλα Κέιτον που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο γήπεδο αφού νοσηλεύεται.

Μία σπάνια και όμορφη κίνηση πραγματοποίησε η Γουέστ Χαμ στο ματς που έδωσε κόντρα στη Σαουθάμπτον για την Boxing Day της Premier League. Τα «σφυριά» συμπεριέλαβαν στην αποστολή, με το συμβολικό Νο. 12, την Άιλα Κάτον.

Η μικρή Άιλα πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου, έχοντας ένα κακοήθες νευροβλάστωμα, με το οποίο διαγνώστηκε πριν από δύο ετών και από τότε δίνει τη δική της «μάχη», έχοντας ως σύμμαχο και συντροφιά και την αγαπημένη της ομάδα.

Oι γιατροί της έδιναν μόλις τρεις μήνες ζωής, αλλά οι γονείς της δεν το έβαλαν κάτω και πούλησαν το σπίτι τους στο Έσεξ προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα θεραπείας σε ειδικευμένη ογκολογική μονάδα στην Βαρκελώνη. Η Άιλα τα κατάφερε, αλλά μετά από 4 χρόνια οι γιατροί εκτιμούν πως η κατάστασή της έχε επιδεινωθεί και δεν επιδέχεται θεραπείας με αποτέλεσμα να της δίνουν ελάχιστο χρόνο ζωής.

Το «δέσιμό» της με την Γουέστ Χαμ πάντως (το 2018 ο αρχηγός της ομάδας Μαρκ Νόμπλ μπήκε στο γήπεδο κρατώντας την στην αγκαλιά του) έφτασε σε βαθμό που θεωρείται ο 12ος παίκτης των «σφυριών», με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με τη Σαουθάμπτον (ήττα με 3-2 για τους γηπεδούχους) σε ένα ματς που δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αφού βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρθηκε όμως εξάλλου εύστοχα από τον λογαριασμό που υπάρχει στο όνομα της μικρή στο Twitter «Όποιον κι αν είναι το σκορ στο ματς η μικρή Άιλα είναι η νικήτρια».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected