Κατηγορίες
Basket

Πρόκριση χωρίς να φορτσάρει ο Παναθηναϊκός (photos)

Μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίνεται στο Final Four του Κυπέλλου Ανδρών, που θα διεξαχθεί 18-20 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 93-69 στο ΟΑΚΑ του Λαυρίου και πλέον εκκρεμεί ο αναβληθείς αγώνας ανάμεσα σε Προμηθέα Πάτρας και ΠΑΟΚ για να συμπληρωθεί η τετράδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου αποσπάστηκαν στο σκορ φτάνοντας και στο +19, 53-34, λίγο πριν το ημίχρονο. Η διαφορά έφτασε στο 61-40 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο με διαδοχικά τρίποντα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους δέκα, 63-53, με 4:36 να απομένουν για το τέλος της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, αποκατέστησε γρήγορα την απόσταση ασφαλείας φτάνοντας και στο 93-67 λίγο πριν το τέλος.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Σαντ-Ρος και Έβανς, αλλά και δίχως τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 12 πόντους, ενώ από 10 πρόσθεσαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου (μαζί με 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ), Γιώργος Παπαγιάννης (μαζί με 8 ριμπάουντ) και Κέντρικ Πέρι. Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Βασίλης Μουράτος με 11 πόντους και 9 ασίστ ξεχώρισαν από την ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Δεκάλεπτα: 24-19, 53-38, 71-56, 93-69

Δείτε ΕΔΩ την στατιστική του αγώνα και ΕΔΩ φωτογραφίες

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected