Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Super League 2 : Η “τεσσάρα” των Χανίων και η πρώτη μεταγραφή

Ο στόχος εξ αρχής ήταν ένας για τα Χανιά απέναντι στον Καραϊσκάκη και επιτεύχθηκε (4-0) για το ιδανικό τελείωμα των υποχρεώσεων για το 2021.

Οι “μπλε”, που είχαν τις βασικές απουσίες των Ζιούλη και Παναγιωτούδη, έφτασαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην επικράτηση απέναντι στην ομάδα της Αρτας που ήρθε αποδεκατισμένη ελέω covid-19 στα Χανιά και με τον Τίμο Καβακά να παρακολουθεί το παιχνίδι από την κερκίδα.

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη βελτιώνει τη βαθμολογική κατάσταση για τα Χανιά πριν από τη δύσκολη συνέχεια του Ιανουαρίου.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου είχε ένα… χορταστικό από φάσεις πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο το 1-0 έδειχνε φτωχό να περιγράψει την εικόνα του αγώνα. Εκτός από το όμορφο γκολ του Μπαΐροβιτς στο 14’, από την ασίστ του Τριανταφυλλάκου, τα Χανιά σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών για να πάνε με μεγαλύτερο προβάδισμα στ’ αποδυτήρια.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου – όπως συνέβη και σε άλλα ματς – η χανιώτικη ομάδα είχε ένα “νεκρό” διάστημα, το οποίο δεν πλήρωσε. Τελικά στο 56’ ο Βάρκας από την ασίστ του Κογιέτε φρόντισε να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση για τη συνέχεια.

Τα Χανιά δεν… έριξαν στροφές για να φτάσουν σε ευρύτερη επικράτηση με το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι του Μπαΐροβιτς στο 68′ και το πρώτο του Κολλά στο 79′.

το φιλμ του αγώνα και φωτογραφίες στο athlitiko.gr

Συνθέσεις

ΠΑΕ Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Πατάπης, Τσαμούρης, Παντεκίδης, Κογιέτε (71′ Καμαρά), Μασούρας, Κάρλος (71′ Βασιλακάκης), Τριανταφυλλάκος (53′ λ.τρ. Κολλάς), Βάρκας (71′ Καλαϊτζάκης), Βασιλόγιαννης, Μπαΐροβιτς (81′ Γαϊτάνης).

Καραϊσκάκης (Θεόδωρος Κάντας): Σοϊλεμέζογλου, Φετεινίδης, Μπεκατώρος (75′ Φαν Ιπερεν), Κλιγγόπουλος, Δερμιτζάκης (75′ Πάνος), Βαφειάδης, Γαλεάδης (68′ Ζιώβας), Ρουμπανγκούκα, Γλυνός, Ενγκεμέτσιου, Σταματής.

Φομπί ο πρώτος στην ΠΑΕ Χανιά

Στο γήπεδο Περιβολίων για πρώτη φορά όπου και παρακολούθησε τη νέα του ομάδα βρέθηκε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα των Χανίων για τη χειμερινή περίοδο. Αυτός είναι ο Κίνγκσλεϊ Φομπί.

Ο νέος ποδοσφαιριστής των Χανίων είναι νεαρός σε ηλικία, καθότι μόλις 23 ετών (20/9/98) και πρόκειται για τον δεξιό μπακ, όπου όπως έχουμε γράψει ήδη είχε “κλείσει”.

Πράγματι, ο Φομπί βρίσκεται στα Χανιά τις τελευταίες μέρες κι έτσι άδραξε την ευκαιρία να βρεθεί στα Περβόλια για να παρακολουθήσει για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα.

Με καταγωγή από την Γκάνα, ο Φομπί είναι διεθνής με την Εθνική Κ23 και παλαιότερα Κ20 της χώρας του. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περίπτωση του είναι ότι την προηγούμενη χρονιά βρισκόταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ισπανίας, την La Liga, οπότε και ήταν στο ρόστερ της Γρανάδα! Ουσιαστικά μπορεί να μην είχε συμμετοχές, παίζοντας μονάχα σ’ ένα παιχνίδι κι αυτό ως αλλαγή για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ -παιχνίδι που είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου 2020- αλλά αυτό δεν αναιρεί την σημαντική προσθήκη που φαίνεται να κάνουν τα Χανιά για το δεξί άκρο της άμυνας τους. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν στις επιδιώξεις των Χανίων προκειμένου να τον αποκτούσαν το καλοκαίρι, αλλά τότε η μεταγραφή δεν μπόρεσε να γίνει, αφού η προτεραιότητα του ποδοσφαιριστή ήταν να έβρισκε ομάδα ανάλογου επιπέδου, μένοντας τελικά χωρίς ομάδα τους τελευταίους μήνες.

Όπως μαρτυρά και το βιογραφικό του Φομπί, η δράση του μέχρι σήμερα επικεντρώνεται κυρίως σε Ισπανία και Αγγλία, μιας και έχει αγωνιστεί στην Μπανταχόθ, την Ιμπιζα και την Φορμεντέρα, αλλά και στην Κ23 της Γουότφορντ. Ο πρώτος σταθμός στην καριέρα του μετά την αποχώρηση του από την Γκάνα ήταν η Κ19 της Ουντινέζε.

Ο Φομπί παρακολούθησε το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη από τα επίσημα του γηπέδου, συνοδευόμενος από τον μάνατζερ του. Καλώς εχόντων των πραγμάτων δεν αποκλείεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Χανίων να υπολογίζεται αρχής γενομένης ακόμη και από το επόμενο ματς με τον Εργοτέλη που ακολουθεί την άλλη Τετάρτη, εκτός κι αν, επειδή ήταν χωρίς ομάδα τους τελευταίους μήνες, ο Παπαδόπουλος τον υποβάλει σε μία μίνι προετοιμασία και τον χρησιμοποιήσει αργότερα. Δεδομένα πάντως θεωρείται η πρώτη μεταγραφή για τα Χανιά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected