Διάφορα

Μεγάλη διασπορά στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Υγειονομική βόμβα έχει πέσει στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου βρέθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, σε νοσηλεύτριες του νοσοκομείου.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο σε γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες κολλάνε και ασθενείς.

Υγειονομικές πηγές ανάφεραν χαρακτηριστικά στο evima.gr, «δεν υπάρχει λόγος πλέον να μετράμε τα κρούσματα, θα κολλήσουμε όλοι. Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες ημέρες, δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς. Κολλάμε ο ένας μετά τον άλλον. Περιμένουμε πολλά αποτελέσματα εργαζόμενων που έχουν υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο τις επόμενες ώρες, πολύ φοβάμαι πως τα κρούσματα θα είναι πολλά».

533 νέα κρούσματα σήμερα στην Εύβοια

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές λόγω της γεωμετρικής προόδου με την οποία εξαπλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον στην Εύβοια και σήμερα ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα με 35.580 νέα κρούσματα, με τα 533 να καταγράφονται στην Εύβοια. Υψηλά παραμένουν και οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, με 72 θανάτους, 636 διασωληνωμένους και μεγάλη αύξηση νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected