Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο στο Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς (vids)

Θα παραμείνει χωρίς 500άρι τίτλο στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σήμερα τον πρώτο τίτλο του στην κατηγορία (έχει 0-8 σε τελικούς ΑΤΡ 500 διοργανώσεων), καθώς ηττήθηκε από έναν εξαιρετικό Felix Auger-Aliassime, με 6-4, 6-2.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Auger-Aliassime ήταν άψογος από τη γραμμή του σερβίς και έκανε ελάχιστα λάθη γενικά στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που έκανε αρκετά λάθη και ήταν απρόσεκτος στο σερβίς του, ενώ βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια του τελικού με την πλάτη στον τοίχο.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος Καναδός έκανε το break στο ξεκίνημα του αγώνα για το 2-0 και έκτοτε είχε τον απόλυτο έλεγχο στο σετ, αφού δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του. Είχε και μια ευκαιρία για το double break στο 5ο game που δεν εκμεταλλεύτηκε, αλλά δεν χρειάστηκε αφού στο σερβίς του ήταν ασταμάτητος και με love service game έφτασε στο 6-4.

Και το 2ο σετ άνοιξε με ένα break για τον Aliassime, που “έσπασε” χωρίς να χάσει πόντο το κακό service game του Στέφανου και πήρε προβάδισμα με 1-0. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-30 αλλά κράτησε το σερβίς του για το 2-0 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά στο παιχνίδι.

Έχασε διπλό break point για το 3-0 στο 3ο game, τελικά έκανε το double break στο 5ο game για το 4-1 και “σφράγισε” τη σημαντικότερη νίκη του ο Καναδός στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 16 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 12η νίκη του Auger-Aliassime στη φετινή χρονιά (12-3) και η 1η του σε έναν τελικό στο tour, μετά από 8 συναπτές ήττες. Επίσης κατάφερε να κερδίσει τον Στέφανο για 1η φορά, μετά από 5 διαδοχικές ήττες που είχε, μειώνοντας συνολικά σε 3-5 στο head-to-head τους.

Με την κατάκτηση του 1ου τίτλου της καριέρας του, ο Auger-Aliassime θα κερδίσει μια θέση και θα ανεβεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν θα αλλάξει κάτι για τον Στέφανο, που θα παραμείνει στο Νο.4 του κόσμου, με το ρεκόρ του σε τελικούς να γίνεται 7-11 νίκες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected