Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Με το…ενάμιση πόδι στα προημιτελικά η Λίβερπουλ, “έσωσε” την παρτίδα για τη Μπάγερν ο Κομάν (vids)

Εντυπωσιακή αλλά συνάμα ουσιαστική εμφάνιση της Λίβερπουλ στο Μιλάνο, έβαλε τις βάσεις πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League, την ώρα που η Μπάγερν κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στο 90′ με γκολ του Κομάν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 2-0 της Ίντερ στο Σαν Σίρο για το πρώτο μεταξύ τους ματς της φάση των «16» του Champions League και βρίσκεται… αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ρυθμός ήταν φοβερός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι στο 5′ με το σουτ του Μαρτίνες να περνάει δίπλα από την εστία του Άλισον.

Η Λίβερπουλ απάντησε στις ευκαιρίες 4 λεπτά αργότερα, με τον Τιάγκο να μη βρίσκει στόχο, ενώ στο 14′ ο Μανέ «άγγιξε» το γκολ, αλλά η κεφαλιά του μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα δίπλα από το τέρμα του Χαντάνοβιτς.

Η μεγαλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Ίντερ. Στο 16′ ο Τσαλχάνογλου βρέθηκε στα αριστερά της περιοχής, έκανε το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον.

Η ομάδα του Γιούγρκεν Κλοπ ανέβασε την απόδοσή της, είχε ευκαιρίες με το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Μανέ (23′) και το φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ (29′), αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τους «νερατζούρι» να απειλούν στο 40′, με την κεφαλιά του Σκρίνιαρ μέσα από την περιοχή να φεύγει εκτός εστίας.

Οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάκι πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και δυσκόλεψαν αρκετά τη Λίβερπουλ, χάνοντας ευκαιρία στο 47′ με τον Μπρόζοβιτς, ενώ στο 53′ ο Μαρτίνες βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν βρήκε την μπάλα μετά από τη σέντρα ακριβείας του Πέρισιτς.

Ο Κλοπ πέρασε στο παιχνίδι τους Κεϊτά, Χέντερσον και Ντίαζ, με τον Κολομβιανό να χάνει ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 63′, καθώς ο Σκρίνιαρ τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Λίβερπουλ ισορρόπησε την κατάσταση μετά το 65′, η πίεση καρποφόρησε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά του Ρόμπερτσον, ο Φιρμίνο με κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Χαντάνοβιτς για το 0-1 στο 75′.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν και «κλείδωσαν» τη νίκη στο 83′, με τον Σαλάχ να σκοράρει από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.

Συνθέσεις

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι) : Χαντάνοβιτς, Ντε Φράι (87’ Ρανόκια), Σκρίνιαρ, Ντoούμφρις (87’ Ντάρμιαν), Μπαστόνι (91’ ΝτιΜάρκο), Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς, Βιδάλ (87’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Τζέκο, Λαουτάρο Μαρτίνες (70’ Σάντσες)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) : Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Φαμπίνιο (59’ Χέντερσον), Τιάγκο (86’ Μίλνερ), Έλιοτ (59’ Κεϊτά), Ζότα (46’ Φιρμίνο), Μανέ (59’ Ντίαζ), Σαλάχ

Κινδύνευσε να μείνει χωρίς γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από τρία χρόνια, αλλά με «χρυσό» Κομάν στο 90′ η Μπάγερν διατήρησε το αήττητο εκτός έδρας με το 1-1 απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ που «έλαμψε» στην παρθενική της συμμετοχή σε νοκ-άουτ.

Ό,τι έχτιζε για μια τριετία, έμοιαζε ετοιμόρροπο λίγο πριν το φινάλε κόντρα στην πρωτάρα Ζάλτσμπουργκ. Κόντρα στην πρώτη αυστριακή ομάδα που κάνει την εμφάνισή της μετά τους ομίλους, κόντρα στη νεότερη 11άδα που παρατάχθηκε ποτέ σε νοκ-άουτ αναμέτρηση τα τελευταία 19 χρόνια. Το σύνολο του επίσης νεαρού Ματίας Γιάισλε απείχε πέντε λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις για να διαλύσει το ιστορικό αήττητο εκτός έδρας σερί της Μπάγερν και να την κρατήσει στο μηδέν στην Ευρώπη έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, ακόμα και στο πιο δύσκολο βράδυ της, η βαυαρική «μηχανή» δούλεψε στο φινάλε και με συνήθη ήρωα στα κρίσιμα τον Κίνγκσλεϊ Κομάν που ισοφάρισε στο 90’ (1-1), περιέσωσε τα παράσημα των τελευταίων χρόνων κι αποκατέστησε την ισορροπία του ζευγαριού ενόψει Μονάχου.

Συνθέσεις

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε) : Κον, Κρίστενσεν, Σολέ, Βόμπερ, Ούλμερ, Καπάλντο, Καμαρά, Ζάιβαλντ (81’ Σούτσιτς), Άαρονσον, Όκαφορ (11’ Αντάμου), Αντεγιέμι (87΄ Κιέργκααρντ)

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) : ΟύλραϊχΠαβάρΖίλεΕρναντέζΓκνάμπρι (78’ ΤσούποΜοτίνγκ), ΚίμιχΤολισό (81’ Ζάμπιτσερ), ΚομάνΜίλερΣανέΛεβαντόφσκι

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 15/2

Παρί Σ.Ζ. – Ρεάλ Μαδρίτης  1-0
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι  0-5

Τετάρτη 16/2

Ίντερ – Λίβερπουλ  0-2
Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου  1-1

Τρίτη 22/2

Τσέλσι – Λιλ (22.00)
Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους (22.00)

Τετάρτη 23/2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00)
Μπενφίκα – Άγιαξ (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected