Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Ήττα με πολλές δοκιμές για την Εθνική μας, μεγάλη ευκαιρία του Πέλκα στο 90+2′ (vid)

Μετά το πρώτο θετικό δείγμα στη Ρουμανία, η Εθνική των πολλών αλλαγών και δοκιμών από τον Γκουστάβο Πογέτ, παρουσίασε κακό πρόσωπο κόντρα στο Μαυροβούνιο από το οποίο ηττήθηκε με 1-0 έχοντας κορυφαίο στο ματς τον Βλαχοδήμο.

Η Εθνική μας ήταν φλύαρη και προβληματική αμυντικά, έχοντας μόλις δύο αξιόλογες φάσεις και κορυφαίο τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος έκανε τέσσερις σημαντικές αποκρούσεις.

Χωρίς την ίδια διάθεση με το ματς της Ρουμανίας και με πολλά προβλήματα συνοχής και αμυντικής λειτουργίας, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ γνώρισε μοιραία την ήττα. Μοναδικός διασωθέντας ο πορτιέρο της Μπενφίκα, με τουλάχιστον 3-4 μεγάλες επεμβάσεις που κράτησαν το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Το φιλμ

Η Εθνική αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο πρώτο 20λεπτο καθώς οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μην μπορεί να δημιουργήσει επιθετικά και να υποπίπτει σε αρκετά λάθη. Μάλιστα στο 15′ ο Όσμαγιτς έφυγε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, με τον Λύρατζη να τον ανακόπτει με καίρια παρέμβαση.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ακόμη δύο τρεις φορές μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο (καίριες επεμβάσεις ο Βλαχοδήμος), με την Εθνική μας γενικότερα να έχει προβληματική εικόνα κυρίως στην άμυνά της

Και από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να έχουν στιβαρή άμυνα και στιβαρό κέντρο, ήταν επόμενο να είμαστε ακίνδυνοι επιθετικά και ο Παυλίδης να είναι αποκομμένος.

Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει πατήσει ελάχιστες φορές στην αντίπαλη περιοχή (παρά το 60% που είχε στην κατοχή), εν αντιθέσει με τους αντιπάλους της οι οποίοι ήταν πολύ πιο νευρώδεις.

Ο Πογέτ δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή με την έναρξη του Β’μέρους, εν αντιθέσει με τους Μαυροβούνιους που απέσυραν τον Γιόβετιτς που είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην άμυνά μας.

Η εικόνα του ματς παρέμενε η ίδια. Η Ελλάδα είχε μια φλύαρη κατοχή, την οποία αδυνατούσε να εκμεταλλευθεί απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας της αντιπάλου της.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 59′ το Μαυροβούνιο κατάφερε να βρει δίχτυα, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Πογέτ είχε μπει με μεγαλύτερη διάθεση. Μετά από εξαιρετική κάθετη του Εράκοβιτς στον Όσμαγιτς, ο τελευταίος πλάσαρε τον Βλαχοδήμο για το 1-0.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον προπονητής της Εθνικής να προχωρήσει σε αλλαγές στο 61′, με τους Χατζηγιοβάνη, Γιακουμάκη και Μάνταλο να μπαίνουν στο ματς (έξω οι Σιώπης, Παυλίδης και Δουβίκας), μήπως και γίνουμε πιο επιθετικοί.

Μάλιστα η εντολή ήταν ο Μάνταλος να παίζει δίπλα στον Μπουχαλάκη, με τον Μπακασέτα πιο μπροστά τους.

ια να καταλάβει κανείς πόσο άνευρη ήταν η Εθνική μας στο αποψινό ματς, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 67′, όταν σε μια σέντρα από τα αριστερά ο Γιακουμάκης έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Μάλιστα λίγο έλειψε δύο λεπτά αργότερα (69′) να φάμε και δεύτερο γκολ, ευτυχώς όμως ο Βλαχοδήμος, με νέα μεγάλη επέμβαση είπε όχι σε σουτ του Τομάσεβιτς μετάαπό εκτέλεση κόρνερ.

Στο 76′ στο ματς πέρασαν και οι Κουλούρης, Αλεξανδρόπουλος αντί των Λύρατζη, Μπουχαλάκη, όμως τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας. Κάποια κερδισμένα κόρνερ έμειναν ανεκμετάλλευτα, ενώ η 2η καλή στιγμή σε όλο το παιχνίδι για την Ελλάδα ήρθε από τον Πέλκα με σουτ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Συνθέσεις

Μαυροβούνιο (Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς) : Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (62′ Σίπτσιτς), Βούγιασιτς, Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ράικοβιτς (90+2′ Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (81′ Γιάνιτς), Όσμαιτς (81′ Ρακόνιακ), Κρστοβιτς Ν. (62′ Τζούρτζεβιτς), Γιόβετιτς (46′ Εράκοβιτς)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ) : Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75’ Κουλούρης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (61’ Μάνταλος), Μπουχαλάκης (75’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτα, Δουβίκας (61’ Χατζηγιοβάννης), Παυλίδης (61’ Γιακουμάκης), Πέλκας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected