Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Τεράστια πρόκριση της Βιγιαρεάλ, στην παράταση έστειλε το ματς η εκπληκτική Τσέλσι! (vids)

Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τη Βιγιαρεάλ, μέχρι την επόμενη!

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Allianz Arena, χάρη στο γκολ του Σάμιουελ Τσουκουέζε στο 88ο λεπτό, ένα τέρμα που έφερε το ματς στα ίσια μετά το γκολ του Λεβαντόφσκι στο 52′.

Ένα ονειρεμένο βράδυ για τους Ισπανούς, το οποίο ελπίζουν να ζήσουν και οι Άγγλοι της Τσέλσι, που βρέθηκε μια ανάσα από μια επική ανατροπή, καθώς προηγήθηκε 3-0 στο Μπερναμπέου (Μάουντ, Ρίντιγκερ, Βέρνερ), όμως το γκολ του Ροντρίγκο στο 80ο λεπτό, έστειλε το ματς στην παράταση.

Απίστευτα διαβασμένη η Βιγιαρεάλ στο Μόναχο

Μυθική, ιστορική, ανεπανάληπτη επιστροφή στα ημιτελικά του Champions League. Αλλά και πανάξια, απολύτως δίκαιη. Για την εικόνα της, για τον κύριο που κάθεται στον πάγκο της. Ο Ουνάι Έμερι μπορεί να υπερηφανευτεί πως επιτέλους τα κατάφερε, ξεπέρασε τον «σκόπελο» των προημιτελικών και το έκανε… υποβρύχια. Το έκανε απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, οδηγώντας τη Βιγιαρεάλ σε ένα απίστευτο «δύο στα δύο» χωρίς ήττα κόντρα στη βαυαρική «μηχανή», σφραγίζοντας τη μεγαλειώδη πρόκριση με γκολ του Τσουκουέζε στο 88’ (1-1).

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Ουνάι Εμερι αμύνθηκε σεμιναριακά, ήταν συμπαγής, είχε με υπομονή και υποχρέωσε τους Βαυαρούς σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονά της φέτος. Οι πρωταθλητές Γερμανίας είχαν μόνο μια κεφαλιά του Μουσιάλα στο 29’ στο κέντρο της εστίας ως ευκαιρία και μάλιστα ήταν πολύ τυχεροί που στο 41’ στο ξέφωτο σε τετ-ατετ ο Ντανζουμά σούταρε άουτ και όχι στα δίχτυα του Νόιερ.

Η Βιγιαρεάλ έπαιξε το πρώτο μέρος χωρίς να φοβάται την Μπάγερν, όμως στο δεύτερο, τα πράγματα άλλαξαν. Στο 50’ ο Σανέ [ήταν δεξί μπακ-χαφ με ανάποδο πόδι] έκοψε στον Ουπαμεκανό αλλά ο Γάλλος σέντερ-μπακ πέταξε ψηλά την ευκαιρία, όμως δύο λεπτά η ζημιά έγινε για τους Αμαρίγιος. Ο Ντάνι Παρέχο έκανε λάθος, ο Μίλερ έδωσε στον Λεβαντόβσκι και εκείνος με ωραίο πλασέ, δοκάρι-και-μέσα νίκησε τον Ρούλι γράφοντας σκορ παράτασης (1-0) και φτάνοντας τα 13 γκολ στη φετινή διοργάνωση.

Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, το γήπεδο έγειρε. Η Βιγιαρεάλ πήρε λίγο τα πάνω της μετά το black-out, όμως η Μπάγερν είχε την ευκαιρία της. Και την είχε με τον τρόπο που απείλησε τις περισσότερες φορές. Στο 70’ ο Σανέ έκανε τη σέντρα από δεξιά, όμως ο Μίλερ καλυπτόμενος και αμαρκάριστος έκανε πολύ κακή κεφαλιά, άουτ και λίγο αργότερα το δυνατό σουτ του Κομάν πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η Βιγιαρεάλ λίγο έλειψε να σκοράρει με τον Ντανζούμα στο 82’ αλλά το διαγώνιο σουτ πέρασε άουτ, όμως η παράταση δεν θα ερχόταν.

Και αυτό γιατί σε μια σεμιναριακή αντεπίθεση στο 88’ ο Ζεράρ Μορένο έβγαλε μόνο τον Τσουκουέζε και εκείνος τίναξε τα δίχτυα του Νόιερ γράφοντας τελικό 1-1.

Συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) : Νόιερ, Ερνάντεζ (87′ Ντέιβις), Παβάρ, Ουπαμεκανό, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Κομάν, Σανέ, Μουσιάλα (82′ Γκνάμπρι), Μίλερ (90′ Τσούπο-Μότινγκ), Λεβαντόφσκι

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι) : Ρούλι, Εστουπινάν, Φόιτ, Τόρες, Αλμπιόλ, Κοκελίν (84′ Τσουκουέζε), Λο Σέλσο, Παρέχο (90+3′ Οριέ), Καπουέ, Ντανζούμα (84′ Πεντράθα), Μορένο

Tα αποτελέσματα των επαναληπτικών προημιτελικών

Τρίτη 12/4

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 2-3 παρ [1-3]
Μπάγερν Μονάχου – Βιγιαρεάλ  1-1 [0-1]

Τετάρτη 13/4

Λίβερπουλ – Μπενφίκα [3-1]
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι [0-1]

*στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected