Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη βολή από τον Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία

Το φεστιβάλ ρίψεων, “Μανώλης Μανωλόπουλος” έγινε σήμερα στην Τρίπολη με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών των αγωνισμάτων.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με ήλιο ωστόσο λίγο μετά το μεσημέρι ξέσπασε έντονη βροχή, που οδήγησε τους διοργανωτές στην διακοπή για περίπου 50 λεπτά.

Οι αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων επέστρεψαν στην δράση με μικρή καθυστέρηση με τον Μιχάλη Αναστασάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) να είναι αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο έμπειρος αθλητής αναδείχθηκε νικητής στη σφυροβολία με βολή στα 77,30 μ. που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν στέλνει τη σφύρα πάνω από τα 77,00 μ., γεγονός που του επιτρέπει να σκέφτεται στο εγγύς μέλλον προσπάθειες πάνω από τα 78,00 μέτρα. Ο Αναστασάκης βρέθηκε πολύ κοντά και στο όριο (77,50 μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Δεύτερος στη σφυροβολία ήταν ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 70,36 μέτρα. Μάλιστα οι σφυροβόλοι ήταν από τους αθλητές που χρειάστηκε να διακόψουν τον αγώνα τους λόγω της βροχής και να επιστρέψουν μετά από ώρα και πάλι για να συνεχίσουν.

Μία ακόμη σταθερή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργηικό της η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης), λίγες μόλις ημέρες από την βολή στα 60,59 μ. που πέτυχε στην Κύπρο. Η αθλήτρια ήταν νικήτρια στη δισκοβολία με καλύτερη βολή στα 58,25 μέτρα.

Στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος ο Νίκος Λυμπερόπουλος (ΓΣ Αρκαδίας) έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη δισκοβολία με βολή στα 54,28 μέτρα.

Η Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε νικήτρια στον ακοντισμό γυναικών με 58,18 μ., ενώ στη σφαιροβολία Ανδρών Κ20 ο Θεοφάνης Μαυροδόντης (ΓΑΣ Χολαργός) έστειλε τη σφαίρα στα 18,47 μέτρα. Ο νεαρός σφαιροβόλος έκανε πολύ καλό αγώνα και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Κάλι της Κολομβίας.

Στη σφυροβολία των Γυναικών Κ18 η Ελένη Φιλίππου (ΓΑΣ Τρικάλων) ήταν νικήτρια με βολή στα 60,12 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που θα γίνει στο Ιερουσαλήμ. Στο ίδιο αγώνισμα η Αδαμαντία Φραντζεσκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν δεύτερη με 59,04 μ. και η Βαλεντίνα Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας) ήταν δεύτερη με 58,72 μέτρα

Κοντά στο όριο για το Παγκόσμιο Κ20 βρέθηκε στη δισκοβολία Ανδρών Κ20 ο Αρτέμιος Αδαμάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), ο οποίος πέτυχε 56,18 μ. και το όριο είναι 56,50 μέτρα.

Τα τελικά αποτελέσματα

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected