Κατηγορίες
Super League 1

Radoslav Kucharski, o νέος Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ

Σε συμφωνία με τον 41χρονο Πολωνό πρώην αθλητικό διευθυντή της Λέγκια Βαρσοβίας και πρώην σκάουτ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράντοσλαβ Κουχάρσκι έφτασε η ΑΕΚ για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, οι προσθήκες στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ άλλωστε ήταν προ των πυλών και εκτός από εκείνη του Μπρούνο Άλβες (που επίκειται να ανακοινωθεί) η Ένωση βρισκόταν σε επαφές και για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε προσωπικές επαφές με τους υποψήφιους για τη θέση και τελικά ο εκλεκτός είναι ο Κουχάρσκι, ο οποίος έδωσε τα χέρια με τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης. Οι δύο πλευρές βρίσκονταν εδώ και αρκετό διάστημα σε συζητήσεις, καταλήγοντας το Σάββατο (28/5) σε οριστική συμφωνία.

Το who is who του Κουχάρσκι
Αυτήν την περίοδο ο Κουχάρσκι ήταν μέλος της τεχνικής επιτροπής της πολωνικής ομοσπονδίας για την ανάπτυξη του πολωνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής Πολωνίας. Θέση την οποία κατείχε από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Ο 41χρονος Πολωνός αποτελούσε τον αθλητικό διευθυντή της Λέγκια Βαρσοβίας για 3,5 χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 2018 ως τον Δεκέμβριο του 2021.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εργάστηκε ως σκάουτ για ένα εξάμηνο από τον Ιανουάριο του 2017 ως τον Ιούνιο του 2017, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει αρχισκάουτ στη Λέγκια για μια πενταετία περίπου από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Επίσης στον πολωνικό σύλλογο είχε εργαστεί ως προπονητής σε Κ17 και Κ19 και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Μάιο του 2011.

Στη Λέγκια ανέβασε τις μετοχές του
Την περίοδο που βρισκόταν στη θέση του αθλητικού διευθυντή της Λέγκια η ομάδα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Πολωνίας, είχε 14 παίκτες στην Εθνική ομάδα συνολικά, ενώ προχώρησε και σε δυνατές πωλήσεις όπως του Σεμπάστιαν Σιμάνσκι στη Ντιναμό Μόσχας έναντι 6 εκατ. ευρώ, αλλά και του Ράντοσλαβ Μαγέτσκι στη Μονακό έναντι 7 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων.

error: Protected