Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα 4,64 μ. η Κατερίνα Στεφανίδη στη Φιλοθέη, φετινά ρεκόρ για τις Πεσιρίδου και Καρύδη

Γεμάτη αυτοπεποίθηση, χαμόγελο και την προσδοκία πως η χρονιά θα έχει την ανάλογη καλή συνέχεια, η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε στο στάδιο Στέλιος Κυριακίδης, εκεί που έχει σημειώσει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ ήταν δικαίως και φέτος το πρόσωπο στο Filothei Women Gala, του αγώνα που διοργανώνει ο σύλλογός της ΑΟ Φιλοθέης.

Η έμπειρη αθλήτρια δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό ξεπέρασε το 4,64 μ. και έδειξε πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενόψει της απαιτητικής σεζόν. Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,44 μ. με επιτυχημένο άλμα, άφησε το 4,49 μ. για να περάσει με την πρώτη τα 4,54 μ. και 4,64 μέτρα. Στη συνέχεια ο πήχης πήγε στα 4,74 μ., ύψος που θα αποτελούσε κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ωστόσο η αθλήτρια δεν είχε όσο καλές προσπάθειες θα ήθελε.

“Μου έλειψε ο συναγωνισμός σήμερα. Παρόλα αυτά είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνιση και κυρίως από το τεχνικό κομμάτι. Έχω ένα θέμα με την φόρα το οποίο θα το βρω από αγώνα σε αγώνα, από ένστικτο τρέχω γρηγορότερα από ότι πρέπει στα τελευταία άλματα, με αποτέλεσμα να μη βγαίνει σωστά η φόρα. Σε κάθε περίπτωση είμαι αισιόδοξη για τη συνέχεια της σεζόν, έχω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω μια απαιτητική χρονιά όπως αυτή. Τα άλματα μου σήμερα στο 4,74μ. δεν ήταν τόσο καλά, όσο τα ψηλά άλματα που έκανα στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν. Θα κάνω τα επόμενα Diamond League σε Ραμπάτ και Ρώμη κι έπειτα θα επιστρέψω στις ΗΠΑ για το Παγκόσμιο”, είπε η Στεφανίδη, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για αρκετή ώρα μίλησε με τα μικρά παιδιά, φωτογραφήθηκε και μοίρασε αυτόγραφα με μικρούς και μεγάλους, που έτρεξαν να την δουν από κοντά.

Η Νινόν Σαπέλ (Γαλλία) ήταν δεύτερη στο επί κοντώ με 4,44 μ. και η Μόλι Κάντερι (Μ. Βρετανία) τρίτη με 4,39 μέτρα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Νεάνιδα Ελίνα Φλώρου – Δημητριάδου, που ξεπέρασε τα 4,09 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ της, που ήταν 4,05 μέτρα. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, η οποία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο του Κάλι, στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,19 μέτρα.

Τα αποτελέσματα

23ο FILOTHEI GALA 2022 (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Φετινά ρεκόρ για τις Πεσιρίδου και Καρύδη

Το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης γέμισε σήμερα από κόσμο που άδραξε την ευκαιρία να δει από κοντά ορισμένες από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, που συμμετέχουν στο Filothei Women Gala.

Οι φίλοι του στίβου έδειξαν για μια ακόμη φορά πως διψούν για αγώνες και για να δουν από κοντά τις προσπάθειες των κορυφαίων αθλητριών μας.

Τον ρυθμό της έδειξε να βρίσκει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια στα 100 μ. εμπ. με 13.33. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου παρότι έμεινε πίσω στα πρώτα εμπόδια κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό και να τερματίσει πρώτη βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ.

“Σήμερα ήταν μια καλή κούρσα. Αυτή την κούρσα θα ήθελα να την έχω κάνει στην Καλαμάτα ή στα Χανιά. Όσο και αν δεν φαίνεται στους αγώνες που έχω κάνει, στη προπόνηση είμαι καλύτερα από ποτέ. Περίμενα να έχω ξεκινήσει τη χρονιά στα 13.20 με λαθάκια και να βελτιώνομαι.
Η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο στους πρώτους αγώνες δεν πηγαίνω καλά, ωστόσο φέτος μάλλον άργησα ακόμη περισσότερο να ενεργοποιηθώ”, είπε η Πεσιρίδου που αναμένεται να κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Τον ρυθμό της βρίσκει αγώνα με τον αγώνα και η Σπυριδούλα Καρύδη, που σήμερα αγωνίστηκε στο μήκος και «προσγειώθηκε» στα 6,54 μ. (0,9) για να βελτιώσει το φετινό της 6,54 μέτρα. “Είναι μια δύσκολη χρονιά η φετινή, καθώς συνδυάζω τις σπουδές με την προπόνηση. Πλέον αρχίζω και βρίσκω ρυθμό και αυτό φάνηκε και σήμερα. Ο στόχος παραμένει το τριπλούν, ωστόσο φέτος δεν είχε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα κι έτσι κάνω και μήκος. Σε κάθε περίπτωση προσδοκώ και στο τριπλούν καλές εμφανίσεις”, είπε η νεαρή που παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα της στην οδοντιατρική και παράλληλα συνδυάζει και τις προπονήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στη συναθλήτρια και φίλη της Ελευθερία Χριστογεώργου.”Είμαι πολύ χαρούμενη για εκείνη. Σήμερα έκανε μια σπουδαία επίδοση και έδειξε τι μπορεί να κάνει”.

Νικήτρια στο μήκος ήταν η Αλίνα Ρόταρου- Κότμαν με 6,63 μ. (1,2) ενώ πίσω από την Καρύδη ακολούθησε η Φιλίππα Φωτοπούλου (Κύπρος) με 6,53 μ. (-1,2). Σταθερή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Βασιλική Χαϊτίδου που ήταν τέταρτη με 6,42 μ. (0,5), επίδοση κοντά στο ατομικό της 6,49 μέτρα.

23ο FILOTHEI GALA 2022 (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Μεγάλο ατομικό από την Χριστογεώργου στο ύψος

Η Ελευθερία Χριστογεώργου ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του σημερινού απογεύματος στο στάδιο “Στέλιος Κυριακίδης”, αφού κατάφερε όχι μόνο να βελτιώσει δύο φορές το ατομικό της ρεκόρ, αλλά να δημιουργήσει τις συνθήκες για συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 1,93 μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, κάτι που κατάφερε να κάνει στη διάρκεια του αγώνα άλλη μία φορά, περνώντας τα 1,90 μέτρα. Η 23χρονη στη συνέχεια ήδη για πρώτη φορά τον πήχη στα 1,95 μ., όπου τα άλματα της μπορεί να μην ήταν έγκυρα, ωστόσο φάνηκε πως το συγκεκριμένο ύψος είναι μέσα στις δυνατότητες.

“Δεν περίμενα πως θα βγει μια τέτοια επίδοση. Την περασμένη εβδομάδα δεν μπόρεσα να περάσω το 1,85 μ. και σήμερα έκανα 1,93 μέτρα. Βλέπω αισιόδοξα τη σημερινή μου εμφάνιση. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά με στόχο να προσεγγίσω και πάλι ανάλογα ύψη. Στο 1,95 μ. είχε καλές προσπάθειες, ύψος που μάλιστα είναι και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι να σταθεροποιηθώ σε αυτά τα ύψη και αν έρθει και η πρόκριση σε ένα τέτοιο γεγονός θα είναι σημαντικό για εμένα”, είπε η Χριστογεώργου, που στη διάρκεια του αγώνα είχε την ένθερμη υποστήριξη και του κόσμου στις εξέδρες, αλλά και της συναθλήτριας της Σπυριδούλας Καρύδη. “Η Σπυριδούλα πιστεύει πολύ σε εμένα και ήταν εκεί και με στήριζε. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που είδα τον πήχη τόσο ψηλά. Για την ακρίβεια δεν έχω δει ποτέ τον πήχη πάνω από το 1,89 μέτρα”, συμπλήρωσε η αθλήτρια.

Η Μαρία Βούκοβιτς παρότι άργησε να βρει το ρυθμό της και χρειάστηκε να κάνει αρκετά άλματα σε κάθε προσπάθεια, αναδείχθηκε νικήτρια στο ύψος με το εντυπωσιακό 1,95 μέτρα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου για μία ακόμη φορά κυμάνθηκε σε υψηλές επιδόσεις κι έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να βελτιώσει το ρεκόρ της. Η αθλήτρια μετά το 1,95 μ. επέλεξε να μη συνεχίσει τον αγώνα της. Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αντζέλικα Τόπιτς που ήταν δεύτερη με 1,95 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ (είχε 1,91 μ.), ενώ βρέθηκε μόλις ένα εκατοστό κάτω από το παγκόσμιο ρεκόρ Κ18. Η κόρη του Ντράγκουντιν Τόπιτς στη συνέχεια είχε πολύ καλές προσπάθειες στα 1,97 μέτρα. Η Τόπιτς είναι μόλις 17 ετών και δείχνει πως το έχει λαμπρό μέλλον.

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε και η Δέσποινα Μαλταμπέ, που πέρασε το 1,87 μέτρα.

Τα αποτελέσματα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected