Κατηγορίες
Basket

Κανένα περιθώριο δεν άφησε στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός και προκρίθηκε στον τελικό

Με εμφατικό τρόπο ο Παναθηναϊκός «έλιωσε» την Λάρισα (89-43) στο ΟΑΚΑ και με την καλύτερή του εμφάνιση στην σειρά εξασφάλισε την πρόκριση στους τελικούς! Πήγε στο κλειστό αλλά έφυγε κατά την διάρκεια του αγώνα ο Γιαννακόπουλος.

Το ΟΑΚΑ είχε σαφώς περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα παιχνίδια και μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα ο Παναθηναϊκός μπήκε… μανιασμένος στο παρκέ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα και ήταν πραγματικά απολαυστικός στα πρώτα λεπτά, στέλνοντας το σκορ στο 8-2 με 5 προσωπικούς πόντους. Αμέσως μετά άρχισε να… ταΐζει τον Παπαγιάννη για το 12-2, με τον Νέντοβιτς να μπαίνει κι αυτός στο ματς με τρίποντο (15-4). Η ορμή του «Εξάστερου» ήταν εντυπωσιακή, με τον Σαντ-Ρος να σκοράρει για 3 (18-7) και τον Παπαπέτρου να προσθέτει άλλους 4 πόντους στην… συλλογή του. Στο κλείσιμο της περιόδου βγήκε μπροστά και ο Οκάρο Ουάιτ, που με δύο διαδοχικά τρίποντα διαμόρφωσε το 28-12!

Ανάλογο ήταν το ξεκίνημα και στην δεύτερη περίοδο, με τους Σαντ-Ρος και Παπαπέτρου να σκοράρουν για το 32-12 και να ανεβάζουν για πρώτη φορά την διαφορά στους 20 πόντους! Η Λάρισα αδυνατούσε να βγάλει αντίδραση, με τον Μέικον να πετυχαίνει τρίποντο και στην συνέχεια να βγάζει μια υπέροχη ασίστ για alley-oop του Έβανς. Ο Νέντοβιτς πέρασε σαν… σταματημένη την αντίπαλη άμυνα για το 42-19, ενώ ο Μέικον με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 45-19. Η διαφορά έφτασε και τους 27 πόντους με βολή του Ουάιτ, για να ακολουθήσει ένα σερί άστοχων επιθέσεων που επέτρεψε στους φιλοξενούμενου να μειώσουν σε… νταμπλ σκορ στο ημίχρονο (46-23).

Ο «Big-Papa» ξεκίνησε την επανάληψη με 4 γρήγορους πόντους, ενώ το τρίποντο του Νέντοβιτς ανέβασε ξανά την διαφορά στους 25 (53-28). Στο τρίτο λεπτό της περιόδου προέκυψε ένταση, αφού ο Μούντι πέταξε κατά την διάρκεια τάιμ-άουτ νερά στις εξέδρες! Οι διαιτητές είδαν το instant replay και τιμώρησαν με τεχνική ποινή τον πάγκο των φιλοξενούμενων (και όχι τον παίκτη, γιατί υπήρχε τάιμ-άουτ), ενώ δόθηκε και εντολή να εκκενωθεί η κερκίδα ακριβώς πίσω από τον πάγκο της Λάρισας. Ο Σέρβος γκαρντ ευστόχησε στην βολή και στην συνέχεια πέτυχε 7 ακόμα συνεχόμενους πόντους, για να έρθει το εμφατικό κάρφωμα του Παπαγιάννη για το +30 (63-33)! Οι παίκτες του Βόβορα ήταν ασταμάτητοι και με τους Ουάιτ και Μέικον να… βομβαρδίζουν το αντίπαλο καλάθι έφτασαν στο 73-35, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με την διαφορά στους 38!

Παρά τις αλλαγές του Βόβορα η διαφορά όλο και ανέβαινε, με τον Μαντζούκα να κάνει με τρίποντο το 81-35, αφού είχαν προηγηθεί 5 πόντοι από Μέικον και Μποχωρίδη. Το… κοντέρ δεν σταματούσε πουθενά, με τον Σαντ-Ρος να καρφώνει και τον Έβανς να πετυχαίνει απανωτά καλάθια, στέλνοντας την διαφορά πάνω από τους 50 πόντους (87-36)! Ακολούθησε ένα διάστημα… χαλάρωσης, με τους Θεσσαλούς να βρίσκουν πόντους για το 87-43, με το σερί τους να «σπάει» από τον Μαντζούκα, που διαμόρφωσε το τελικό 89-43, το οποίο έστειλε τους «πράσινους» στους τελικούς.

Έχοντας πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνισή του στην σειρά, ο Παναθηναϊκός βασίστηκε σε πέντε παίκτες για να φτάσει στην άνετη νίκη. Το να αναδειχθεί ο MVP δεν είναι εύκολο, με τους Ουάιτ, Νέντοβιτς και Μέικον να κάνουν σπουδαίο ματς και τον Παπαγιάννη να φτάνει σε ένα ακόμα επιβλητικό νταμπλ-νταμπλ. Εντυπωσιακός ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα και ο Παπαπέτρου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected