Κατηγορίες
Διάφορα

Το ΕΣΥ που όλοι… αγαπάμε : Ακυρώθηκε μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων!

Όλο και πιο αισθητό γίνεται το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπως είχε αναδείξει σε σχετικό ρεπορτάζ η Voria.gr.

Αποκορύφωμα της κατάστασης αποτελεί πως ακυρώθηκε μία μεταμόσχευση ήπατος λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο.

Όπως αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές, το μόσχευμα, που ανήκε σε έναν 27χρονο Κύπριο, έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα και αύριο, Σάββατο, ήταν προγραμματισμένη να γίνει η επέμβαση στον συμβατό λήπτη.

Όμως, δυστυχώς, το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης των αναισθησιολόγων που ταλανίζει εδώ και καιρό τα νοσοκομεία της πόλης, ανάγκασε το Ιπποκράτειο να ακυρώσει τη μεταμόσχευση.

Έπειτα από συνεννόηση με το Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας το μόσχευμα μεταφέρθηκε εκεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο ένα από τα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τις 12 χειρουργικές κλινικές και τις πολλές εξειδικευμένες μονάδες έχουν απομείνει μόνο εννέα αναισθησιολόγοι από τους 40 που έπρεπε να καλύπτουν τις θέσεις.

Μάλιστα, σε έναν χρόνο έχουν βγει 10-12 άγονες θέσεις αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο από τις προκηρύξεις του υπουργείου Υγείας.

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η Voria.gr, ήδη οι εφημερίες βγαίνουν με κενά, ενώ οι χειρουργικές μονάδες θα παραλύσουν τις επόμενες μέρες, καθώς λήγουν οι διατάξεις του νόμου για τα έκτακτα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected