Κατηγορίες
Αθλήματα

Νίκη για την Παπαμιχαήλ στην πρεμιέρα της στο Παλέρμο, πρώτος τίτλος ITF για τον Σκορίλα

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επιβλήθηκε της Anastasia Zakharova με 6-4, 6-4 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Παπαμιχαήλ προέρχεται από την πολύ καλή πορεία στο 250άρι της Βουδαπέστης, όπου είχε επίσης ξεκινήσει από τα προκριματικά και μπήκε στις “16” καλύτερες, πετυχαίνοντας την 1η νίκη στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης.

Η Zakharova, No.9 στο ταμπλό και Νο.161 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, έκανε πρώτη το break στο παιχνίδι με την Παπαμιχαήλ, για να προηγηθεί με 3-2. Η 29χρονη Ελληνίδα όμως απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ στο 10ο game έκανε ένα ακόμα break, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Η Παπαμιχαήλ έπειτα άνοιξε με break το 2ο σετ για να προηγηθεί με 2-0. Η Ρωσίδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και αργότερα σε 3-3, η Δέσποινα όμως έσβησε break point στο 3-3 και μετά έκανε νέο break, για να περάσει μπροστά με 5-3. Η Zakharova μείωσε με break για το 5-4, αλλά η Παπαμιχαήλ έκανε ξανά το break και “σφράγισε” τη νίκη της στο 10ο game, στο 2ο match point της, μετά από 1 ώρα και 35 λεπτά αγώνα.

Στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του Παλέρμο, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα Marina Bassols Ribera, Νο.226 στον κόσμο, που κέρδισε την Ιταλίδα Dalila Spiteri με 6-2, 6-3. Ο αγώνας θα ξεκινήσει γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας την Κυριακή.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών πέρασε και η Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis, που κέρδισε τη Natalia Vikhlyantseva με 6-4, 6-1 και θα παίξει σήμερα με την Ισπανίδα Rebeka Masarova, για μια θέση στο κυρίως ταμπλό.

1ος τίτλος ITF για τον Σκορίλα

Πρώτος τίτλος ITF για τον Σκορίλα

Τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο circuit της ITF και μάλιστα σε τουρνουά 25.000 δολαρίων κατέκτησε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο διπλό της διοργάνωσης του Idanha-a-Nova της Πορτογαλίας, μαζί με τον Rio Noguchi.

Μόλις για πρώτη φορά συνεργάστηκαν ο Αλέξανδρος Σκορίλας με τον Ιάπωνα Rio Noguchi και είχαν μια φανταστική εβδομάδα στο Idanha-a-Nova της Πορτογαλίας, την οποία ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σήμερα.

Στον τελικό του Internacionais de Tenis de Idanha-a-Nova, Σκορίλας και Noguchi κέρδισαν τους Νο.2 του ταμπλό, Ray Ho και Kelsey Stevenson, με 6-7 (4), 6-3, 10-3.

Αφού έχασαν το 1ο σετ, παρόλο που είχαν προηγηθεί με 3-1 και με 5-4, Σκορίλας και Noguchi έμειναν πίσω με 0-2 στο 2ο σετ και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα κατάφεραν να αλλάξουν τελείως το παιχνίδι, κυριαρχώντας στα επόμενα λεπτά.

Πρώτα έκαναν ένα σερί 4 κερδισμένων games για να προηγηθούν με 4-2, ενώ κέρδισαν τα 6 από τα 7 τελευταία games του 2ου σετ, το οποίο κέρδισαν με 6-3. Στο match tie-break συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και επιβλήθηκαν με 10-3, για να ολοκληρώσουν την ανατροπή έπειτα από 1 ώρα και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 1ος τελικός σε διοργάνωση 25.000 δολαρίων για τον Σκορίλα, που κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο επαγγελματικό circuit της ITF.

Στην πρώτη του εβδομάδα συνεργασίας με τον Noguchi, ο 22χρονος Έλληνας τενίστας σημείωσε 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Στον 1ο γύρο είχαν κερδίσει τους Πορτογάλους Fabio Coelho και Goncalo Falcao με 6-4, 7-6 (3), στα προημιτελικά απέκλεισαν τους επίσης Πορτογάλους Andre Rodeia και Tiago Torres με 6-3, 6-4, ενώ στα ημιτελικά κέρδισαν τους Γάλλους Max Cunat και Matt Ponchet με 6-4, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected