Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

O ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε τον Παναγιώτη Τζίμα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Παναγιώτη Τζίμα από τον ΠΑΟΚ με την μορφή δανεισμού.

Γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 2001 στην Πρέβεζα και εντάχθηκε στις ακαδημίες του Άρη Πρέβεζας. Εκεί γρήγορα ξεχώρισε για το ταλέντο του και σε ηλικία 14 ετών ο Αστέρας Τρίπολης τον εντόπισε και τον έφερε στην Αρκαδία.

Στις ακαδημίες του Αστέρα ξεχώρισε αγωνιζόμενος με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις μικρές ομάδες των Αρκάδων. Την σεζόν 2018-19 με την Κ20 σημειώνει 20 γκολ μοιράζοντας παράλληλα 10 ασίστ με αποτέλεσμα να κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο στην Super League κόντρα στον Πανιώνιο. Την επόμενη χρονιά παράλληλα με την Κ20 αυξάνει τις συμμετοχές του στην μεγάλη κατηγορία αγωνιζόμενος σε πέντε αγώνες των Play Out της Super League.

Την σεζόν 2020-21 πλέον αποτελούσε στέλεχος της πρώτης ομάδας καταγράφοντας 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κόντρα στον ΟΦΗ πέτυχε το πρώτο γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι εμφανίσεις του δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες με τον ΠΑΟΚ να τον κάνει δικό του. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 21χρονος άσος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2 με τον ΠΑΟΚ Β’, όπου μέτρησε 30 συμμετοχές κι επτά γκολ.

Ο Τζίμας είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδας Κ19, έχοντας καταγράψει συμμετοχές με όλες τις μικρές Εθνικές της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το νέο απόκτημα της ομάδας μιλώντας στο pasgiannina.gr δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Π.Α.Σ. Γιάννινα. Ελπίζω να βοηθήσω και να με βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Προσωπικά αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο που είμαι Ηπειρώτης και όλοι μαζί να έχουμε μια καλή και πετυχημένη χρονιά”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected