Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ από τα ευρωπαϊκά γήπεδα ποδοσφαίρου (vid)

Πρώτη ήττα στα φιλικά προετοιμασίας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ζοάο Φέλιξ σκόραρε λίγο πριν το τέλος του 90λεπτου και έδωσε τη νίκη 1-0 στην Ατλέτικο Μαδρίτης στον αγώνα που έγινε στο Όσλο.

O Γκαμπριέλ Ζεζούς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο φιλικό της Άρσεναλ με τη Σεβίλλη, στο Λονδίνο που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Ρέγιες και αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε των κανονιέρηδων για το πρωτάθλημα.

Η Άρσεναλ προηγήθηκε με το πέναλτι του Σάκα στο 10′ και στο 13′ ο Ζεζούς «άνοιξε» λογαριασμό με το 2-0 της γηπεδούχου, το πρώτο από τα τρία γκολ του στο ματς. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο σκόρερ και του 3-0 στο 15ο λεπτό, ενώ πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά ο Σάκα μετά από λάθος της ισπανικής άμυνας, έβαλε το τέταρτο γκολ για την Άρσεναλ, σκορ ημιχρόνου.

Στο 77′ μετά από κόρνερ, ο Ζεζούς με το τρίτο προσωπικό του γκολ πανηγύρισε το πρώτο χατ τρικ με τους κανονιέρηδες ενώ το τελικό 6 – 0 στο Άρσεναλ – Σεβίλλη διαμόρφωσε ο Ενκέτια, από ασίστ του Μαρτινέλι, χαρίζοντας ευδαιμονία στους φίλους της ομάδας στις κερκίδες.

Στη Σκωτία η Ρέιντζερς λαχτάρησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος καθώς η γηπεδούχος Λίβινγκστον ήταν μπροστά στο σκορ από το 5ο λεπτό με το γκολ του Νομπλ.

Η Ρέιντζερς ισοφάρισε στο 72΄ με τον Σκοτ Άρφιλντ και απέφυγε γκέλα στην πρεμιέρα χάρη στο καταπληκτικό φάουλ του Ταβερνιέ στο 76′ .Νίκη 2-1 για την ομάδα της Γλασκώβης.

Στη Βαυαρία, κάποιοι φίλαθλοι είχαν την καλύτερη οπτική προς το γήπεδο και μάλιστα πριβέ, αλλά η ομάδα τους Μόναχο 1860 δεν τα κατάφερε στο κύπελλο με αντίπαλο την Ντορτμουντ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και με το γκολ του Ολλανδού Μάλεν στο 8′ έθεσαν το «θεμέλιο» για πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Στο 31ο λεπτό ο Μπέλιγχαμ έβαλε και δεύτερο γκολ για την Μπορούσια και το τελικό 3- 0 για τη φιλοξενούμενη σκόραρε στο 35′ ο Καρίμ Αντεγέμι μεταγραφικό απόκτημα από τη Σάλτζμπουργκ, στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Ντόρτμουντ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected