Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Premier League : Η πρώτη νίκη μετά από 23 χρόνια για τη Νότιγχαμ είναι γεγονός! (vid)

Το γκολ του Αβονίγι έφτασε στη Νότιγχαμ για να πετύχει την πρώτη της νίκη μετά από 23 χρόνια στη Premier League!

Ιστορικό ήταν το παιχνίδι της Νότιγχαμ με τη Γουέστ Χαμ, με τους “reds” να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη με 1-0 στην επιστροφή της ομάδας στην Premier League μετά από 23 χρόνια. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Ταϊβό Αβονίγι στο 45+2′.

Το “παρών” στο Σίτι Γκράουντ έδωσαν ο ισχυρός άνδρας της Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος ήταν στις εξέδρες έχοντας στο πλάι του τον προπονητή της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά και τον Κούλη Δουρέκα που είναι τεχνικός διευθυντής στους “reds”.

Το πρώτο μέρος είχε ωραίο ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους για να βρουν δίχτυα. Για την ομάδα του Στιβ Κούπερ, ο Νέκο Γουίλιαμς απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο 13′ και το 42′, ενώ για τα “σφυριά” ιδιαίτερα δραστήριος ήταν ο Μπενραχμά.

Μάλιστα η Γουέστ Χαμ βρήκε δίχτυα ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός στο 43′, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε στο VAR για φάουλ του Αντόνιο, πριν από το γκολ.

Λίγα λεπτά μετά, η Φόρεστ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τόφολο έκανε υπέροχη κίνηση, μπαίνοντας στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στον Λίνγκαρντ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έκανε ένα άσχημο σουτ, ωστόσο από τις κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Αβονιγί και αυτός με το γόνατο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, η Γουέστ Χαμ άγγιξε το 1-1 πριν από τη συμπλήρωση του ενός λεπτού. Ο Μπενράχμα δοκίμασε ένα σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χέντερσον. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σούτσεκ έπιασε μια κεφαλιά, όμως ο Άγγλος κίπερ με εξαιρετική επέμβαση απομάκρυνε.

Λίγα λεπτά μετά ο Μπενράχμα ήταν ξανά άτυχος. Ο 27χρονος Αλγερινός μεσοεπιθετικός εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ εκτός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Χέντερσον. Δευτερόλεπτα μετά, τα “σφυριά” κέρδισαν πέναλτι για χέρι του ΜακΚένα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντέκλαν Ράις, ο οποίος νικήθηκε από τον Χέντερσον.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Γουέστ Χαμ πίεσε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, είχε κάποιες ευκαιρίες, όπως η κεφαλιά του Ζούμα στο 82′, την οποία απομάκρυνε ο Νέκο Γουίλιαμς, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

Νότιγχαμ (Στιβ Κούπερ): Χέντερσον, Γουόραλ, Νιακατέ (79′ Κουκ), ΜακΚένα, Γουίλιαμς, Μανγκαλά (84′ Καφού), Ομπράιεν, Τόφολο, Λίνγκαρντ, Μπρέναν Τζόνσον, Αβονίγι (72′ Σάριτζ)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες) : Φαμπιάνσκι, Κουφάλ, Ζούμα, Μπεν Τζόνσον, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν (85′ Κορνέτ), Μπενράχμα, Φόρναλς (69′ Λαντσίνι), Αντόνιο (69′ Σκαμάκα)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/8

Άστον Βίλα – Έβερτον  2-1
Άρσεναλ – Λέστερ 4-2
Μπράιτον – Νιουκάστλ  0-0
Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ  4-0
Σαουθάμπτον – Λιντς  2-2
Γουλβς – Φούλαμ  0-0
Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  4-0

Κυριακή 14/8

Νότιγχαμ – Γουέστ Χαμ 1-0
Τσέλσι – Τότεναμ (18.30)

Δευτέρα 15/8

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected