Κατηγορίες
Αθλήματα

Μόναχο 2022: Στην 9η θέση η Καρύδη στον τελικό του τριπλούν

Η Σπυριδούλα Καρύδη αγωνίστηκε σήμερα στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας της, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Η νεαρή αθλήτρια κατέλαβε την 9η θέση στο τριπλούν με καλύτερο άλμα στα 13,54 μέτρα(-2,5). Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι προέρχεται από μια ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά και μεταβατική σεζόν, στη διάρκεια της οποίας συνδύασε τις σπουδές της στην οδοντιατρική και τις απαιτητικές προπονήσεις της. Η Καρύδη στα δύο πρώτα άλματα της πέτυχε 13,32 μ. (-0,8) και 13,10 μ. (1,0).

“Στο δεύτερο είχα καλό αέρα δεν το εκμεταλλεύτηκα. Δε με πειράζει η θέση, θα ήθελα να κάνω καλύτερη επίδοση από τον προκριματικό. Δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα, ωστόσο ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας με πολύ έντονη παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Είχα λίγο άγχος. Ήθελα να πάω λίγο καλύτερα και το ήθελα και για τον προπονητή μου, που με στηρίζει στη διάρκεια της σεζόν και βοηθάει ώστε να μπορέσω να παρακολουθώ και τη σχολή και παράλληλα να κάνω και τις προπονήσεις μου”, είπε η νεαρή μετά το τέλος του αγώνα.

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία η Μαρίνα Μπεχ- Ρόμαντσουκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει την υπέρβαση και να επικρατήσει με άλμα πάνω από τα 15,00 μέτρα. Η αθλήτρια από την Ουκρανία στο πέμπτο της άλμα σημείωσε 15,02 μ. και σημείωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη. Η Κριστίνα Μάκελα (Φινλανδία) στα 30 της χρόνια και μετά από πολλές παρουσίες σε τελικούς κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο με 14, 64 μέτρα. Στο βάθρο της διοργάνωσης επέστρεψε η Χάνα Μινένκο (Ισραήλ) με 14,45 μέτρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected